Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρία εμβάσματα παραπέμπουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μάλλον θα είναι το πρώτο πόρισμα που θα είναι ομόφωνο. Τα κόμματα φαίνεται πως συμφωνούν στην παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας για το σκάνδαλο των υπουβρυχίων.

Τα στοιχεία μιλούν για 3 εμβάσματα από την κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων Ferostaal, που κατέληξαν στα ταμεία της Torcasso – εταιρεία που ανήκει σε πρώτο ξάδερφο του Α. Τσοχατζόπουλου – από λογαριασμό της Morgan Stanley Ελβετίας και στη συνέχεια αγοράστηκαν ακίνητα, μεταξύ των οποίων και και η οικία του πρώην υπουργού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όλα δείχνουν πως τη Δευτέρα ο Φ. Πετσάλνικος θα λάβει ένα κείμενο στο οποίο ομόφωνα τα κόμματα θα προτείνουν την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη, με τη σημείωση πως εντοπίστηκαν ενδείξεις για διακίνηση “μαύρου” χρήματος.

Παράλληλα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, που επέμεναν πως υπάρχει τυπολογία για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αναφορικά με τον κ. Τσοχατζόπουλο, κατήγγειλαν ότι η λογίστρια του πρώην Υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, είναι ακόμη και σήμερα η νόμιμη η εκπρόσωπος της Torcaso και της Nobilis στην Ελλάδα.

Επίσης, έχουν στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν πως και ο ξάδερφος του κ. Τσοχατζόπολους, Νικόλαος Ζήγρας, σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης της off shore που διαδέχτηκε στην Κύπρο στην Torcaso.

Διαβάστε επίσης:
Άκης: “Καμία ευθύνη για τα υποβρύχια – Οι άλλοι φταίνε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε