Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρόμαξαν στην Τρόϊκα – Τους έτριξε τα δόντια ο Παπακωνσταντίνου!

– Απολογήθηκε για την στάση της τρόϊκας
– Είπε οτι δεν θα ξαναδώσουν συνέντευξη Τύπου μετά από αξιολόγηση
– Ρεαλιστικός ο στόχος των 50 δισ – Δεν εξήγησε πως θα τα βρεί χωρίς να πουλήσει

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η ημέρα απολογίας του υπουργού Οικονομικών για όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο τετραήμερο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Βουλή είπε οτι “αισθάνεται την ανάγκη να πει οτι δυστυχώς στην συνέντευξη Τύπου οι ελεγκτές της τρόϊκας ξεπέρασαν το ρόλο που έπρεπε να είχαν. Υπερέβησαν τα εσκαμμένα.
Ανακοίνωσαν μονομερώς ζητήματα της ελληνικής Κυβέρνησης. Χρησιμοποίησαν σειρά χαρακτηρισμών για ζητήματα που αφορούν την εγχώρια πολιτική σκηνή που ενόχλησαν όλους μας.Το περιεχόμενο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα…”

Και πρόσθεσε: “Και οι 3 Οργανισμοί (Τρόικα) αναγνώρισαν πως αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί και ότι οι αποφάσεις ανήκουν σε αυτούς που εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους πολίτες. Αναγνώρισαν ότι οι όποιες αποφάσεις ανήκουν στην εκλεγμένη κυβέρνηση…”

Εκτός όμως από αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι δεν θα ξαναγίνει συνέντευξη Τύπου από τους ελεγκτές. “Είναι μια διαδικασία”, είπε που έδειξε πως πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα.”

Εντονα απολογητικός ήταν όταν είπε πως η κυβέρνηση έπρεπε να εξηγήσει πως θα κάνει αξιοποίηση της δημόσιας γης και ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Αυτό δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε λόγω των γεγονότων.”

Εκεί όμως που πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου έδειξε οτι όλα είναι ρευστά ήταν όταν αναφερόμενος στα 50 δισ είπε οτι δεν είναι μνημονιακός στόχος, είναι ρεαλιστικός στόχος και κατέληξε προεξοφλώντας την αποτυχία: “Ακόμη και αν δεν τον πετύχουμε πλήρως θα γίνει αυτό που για πρώτη φορά θα γίνει στην Ελλάδα. Θα έχουμε καταγράψει την δημόσια γη και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιοποίησης.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε