Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Εγκληματικά τα υφεσιακά μέτρα για την πραγματική οικονομία

Τσίπρας: Εγκληματικά τα υφεσιακά μέτρα για την πραγματική οικονομία

Για «εγκληματική επενέργεια των υφεσιακών μέτρων στην πραγματική οικονομία», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι, αυτό που χρειάζεται είναι μια ευρύτατη συσπείρωση, πέρα και έξω από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματικές τοποθετήσεις, μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση εργαζόμενων, εμπόρων, καταστηματαρχών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποτραπεί το νέο και καθοριστικό έγκλημα για την ελληνική οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας προτείνει μια νέα σεισάχθεια. Τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα. Επιπλέον, πρόσθεσε, προτείνουμε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, να στηρίξουμε την απασχόληση και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Τσίπρα, όσο και πιο ρεαλιστικά είναι δυνατό, τις αγωνίες και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στο ελληνικό εμπόριο. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, είπε ο κ. Κορκίδης, που πιστεύουμε επίσης ότι είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και ζητήσαμε τη βοήθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προστασία και τον ορισμό της εντός κρίσης υπερχρεωμένης επιχείρησης. Δηλαδή, χωρίς να της χαριστούν χρέη και υποχρεώσεις να μπορέσει να προστατευτεί και να μπει σε όλες τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, ώστε να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της μέχρι να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Βοηθούν την Ελλάδα να αυτοκτονήσει”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε