Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας για τη λίστα Λαγκάρντ: Σε πανικό ο Βενιζέλος, αυτοενοχοποιείται

Τσίπρας για τη λίστα Λαγκάρντ: Σε πανικό ο Βενιζέλος, αυτοενοχοποιείται

«Ο κ. Βενιζέλος ζητά πολιτική στήριξη από τον κ. Σαμαρά, αλλά γίνεται και όμηρός του» δήλωσε ο Αλέξης Τσιπρας σχολιάζοντας όσα ακούγονται σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για τα πρόσφατα ταξίδια του στη Λατινική Αμερική και τη Γερμανία.

«Είναι αδιανόητο, αν ισχύει αυτό που λέγεται, ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει να γίνει η ψηφοφορία σε τρεις κάλπες. Έτσι καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής, με μια διαδικασία που άρει τη μυστικότητα της ψήφου.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και προδίδει πανικό, αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος.
Ζητάει πολιτική στήριξη από τον κ. Σαμαρά, αλλά γίνεται και όμηρος του. Απευθυνόμαστε πρωτίστως στους βουλευτές της πλειοψηφίας: πρέπει να προστατεύσουμε την κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο γραφείο του κ. Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι διαπίστωσε στη Γερμανία ότι η κοινή γνώμη εκεί μεταστρέφεται ακόμη και για ζητήματα του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της Κατοχής.

Στην επισήμανση του κ. Παπούλια για τις αναφορές του κ. Τσίπρα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για γερμανική ιστορία τα έτη 1932-33, με την άνοδο του φασισμού, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχουν ομοιότητες σήμερα που πρέπει να μας προβληματίσουν.

“Υπάρχουν ομοιότητες και παραλληλισμοί, ασφαλώς. Αλλά η προστασία της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων μας”, σχολίασε ο κ. Κ.Παπούλιας.

Η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, το οποίο είναι μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος, είναι ο στόχος των διεθνών επαφών τόσο στην Λατινική Αμερική όσο και με την ηγεσία της Γερμανίας, εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στον κ, Παπούλια. Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε μια ώρα.

“Η Ελλάδα μπορεί με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική να βρει συμμάχους και να ανοίξει τα ρήγματα που υπάρχουν” προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ειδικότερα για τις συνομιλίες του στο Βερολίνο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι ευαίσθητη στα όσα τραβάει ο ελληνικός λαός, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι “μία κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το Μνημόνιο έχει μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης”.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκεια του κόμματός του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανησυχία του για το κλίμα βίας και τα κρούσματα τρομοκρατίας. “Είναι ανάγκη η μέγιστη καταδίκη από όλα τα πολιτικά κόμματα” είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώτης και κάλπη μετατρέπουν σε αρένα τη Βουλή! “Θα γίνει μάχη” προειδοποιεί η αντιπολίτευση

Θέλουν 3 κάλπες για να αποφύγουν το… ατύχημα

Τσίπρας: Τι είπα στον Σόιμπλε

Ο Τσίπρας έθεσε το θέμα Χριστοφοράκου και κατοχικού δανείου στον Σόιμπλε

Παπανδρέου: Ο φίλος μου ο Σαμαράς, τώρα με ακολουθεί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε