Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας: Η απομονωμένη Μέρκελ βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα

Τσίπρας: Η απομονωμένη Μέρκελ βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα

Από τη Βραζιλία, όπου ολοκλήρωσε τις επαφές του, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στην Αργεντινή, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

«Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής. Αυτό είναι το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή.

«Οι επαφές μας με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της Βραζιλίας, της 5ης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Επιβεβαιώνει επίσης την ανάλυση μας αλλά και την ανησυχία μας ότι η κρίση μπορεί να γενικευτεί το 2013 αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Μόνο που τη στιγμή που η κ. Μέρκελ απομονώνεται διεθνώς δυστυχώς βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα, τους μερκελιστές των τριών κομμάτων του μνημονίου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά».

Τόνισε μάλιστα ότι «το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγκαλος κατά Τσίπρα: Τι κοινό έχει με τον Παπαδόπουλο;

Η τρόικα φτιάχνει νέο κόμμα!

Τσίπρας: Ο Σαμαράς δεν είναι Άγιος Βασίλης αλλά Ηρώδης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε