Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας ή Μητσοτάκης, όπως λέμε κιθαρίστας ή ντράμερ…

Τσίπρας ή Μητσοτάκης, όπως λέμε κιθαρίστας ή ντράμερ…

Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Κιθαρίστας ή ντράμερ; Διαλέγετε και παίρνετε. Δυστυχώς η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ήταν μία ληγμένη, άνοστη και κακοσερβιρισμένη σούπα. Δεν γίναμε σοφότεροι ακούγοντας τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές που ανέβηκαν στο βήμα με σκοπό υποτίθεται να φωτίσουν το λαό για το πολυνοσμοσχέδιο.

Μόνο αυτό δεν έκαναν. Κορώνες ακούστηκαν. Οι χαρακτηρισμοί περίσσεψαν. Τα συνθήματα κυριάρχησαν. Ομως, επιχειρήματα, αναλύσεις, εξηγήσεις για το πιο σημαντικό νομοθέτημα του τελευταίου καιρού δεν ακούσαμε.
Οποιος παρακολούθησε τη συζήτηση στη Βουλή όχι μόνο δεν έγινε σοφότερος, αλλά ούτε κατάλαβε τι τέλος πάντων σημαίνει αυτό το νομοθέτημα για τη χώρα, για την καθημερινότητας του πολίτη.

Μόνο μαχαίρια, πριόνια, ψαλίδια, μαυρίλα, μέτρα και καταστροφή ακούστηκαν από την αντιπολίτευση. Με λήξη επιτροπείας, έξοδο από την κρίση, επιδόματα και αντίμετρα απάντησε η συμπολίτευση. Και όποιος κατάλαβε.
Για τους δύο αρχηγούς καλύτερα να μην πούμε τίποτα περισσότερο. Κατά γενική ομολογία ήταν κατώτεροι από προηγούμενες εμφανίσεις, ακόμα και στο επίπεδο του θεάματος και της ρητορικής.

Αν έκοβαν εισιτήρια για την παράσταση, δεν θα πήγαινε κανένας άλλος να τη, δει εκτός από τους κομματικούς στρατούς.

Κρίμα και πάλι κρίσμα.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε