Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας και Τσίπρας στο Μέγαρο Ηλυσίων – Πρόγευμα με τον Μακρόν [pics]

Τσίπρας και Τσίπρας στο Μέγαρο Ηλυσίων – Πρόγευμα με τον Μακρόν [pics]
REUTERS

Το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων πέρασε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Μαξίμου. Το πρόγευμα εργασίας είχε προγραμματστεί εδώ και καιρό με αφορμή την μετάβαση του πρωθυπουργού στο Παρίσι όπου παρέλαβε το βραβείο Πολιτικού Σθένους. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Figaro, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων εξήρε το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και ένα τέταρτο, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μακρόν

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στην συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Ιανουάριο του 2018.

Ο κ.Τσίπρας, στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στην οποία θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών – μελών της ΕΕ και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις