Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ συμφωνούν – Ας προχωρήσουν

Τσίπρας: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ συμφωνούν – Ας προχωρήσουν

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε μία οικουμενική κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε μιά κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης ώστε, όλος ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο κ.Τσίπρας που με τη δήλωσή του απευθύνονταν στο εθνικό ακροατήριο και όχι στο στενά κομματικό, είπε χαρακτηριστικά ότι “στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας”.

Αυτοί που μας κυβέρνησαν εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνίας, όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της κάλπης, αλλά παριστάνουν και τους τιμητές, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό. Ομως ο λαός, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, πλέον δεν εκβιάζεται, είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ,το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο για την εφαρμογή του Μνημονίου .

Εχουν την αριθμητική πλειοψηφία στη βουλή, ας προχωρήσουν, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε οτι η απαίτηση να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ , σώνει και καλά είνα παράλογη και πρωτοφανής. Δεν μας ζητάνε κοινοβουλευτική πλειοψηφία την έχουν, είπε ο κ. Τσίπρας. Μας ζητούν να αγνοήσουμε λαϊκή ετυμηγορία, μας ζητούν συναίνεση στο λαθος , δηλαδή στην συνέχιση διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά , αλλά δεσμεύεται από το λαό και την εντολή που έδωσε στις εκλογές. Εξήγησα, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της χώρας παραμένει η δυσαρμονία μεταξύ πολιτικής και λαϊκής βούλησης. Οσο επιμένουν στην πολιτική του Μνημονίου δεν θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε το λαό, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και όχι μόνο τους αριστερούς πολίτες, να καταδικάσουν μιά για πάντα τις δυνάμεις του χθες και να συνειδοποιήσουν ότι μία ελπίδα έχει μείνει ζωντανή: Η ενότητα του λαού απέναντι στους εκβιασμούς για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι δεν θα τον προδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο,τι μπορεί, ώστε αυτή η ελπίδα να μείνει ζωντανή.

Διαβάστε

Αδιέξοδος!Σαμαράς Βενιζέλος δείχνουν ως υπεύθυνο των νέων εκλογών τον Τσίπρα – Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ ο Παπούλιας παρουσίασε δυσοίωνη έκθεση Παπαδήμου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε