Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Οι μόνοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι η κυβέρνησή σας

Τσίπρας: Οι μόνοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι η κυβέρνησή σας

Για την ένταση που υπήρξε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον πόλεμο ανακοινώσεων, για τις διαθεσιμότητες αλλά και για το φορολογικό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε τη συζήτηση στην Βουλή, προκειμένου να αναφερθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο για να καταγγείλει ότι «ξεγυμνώνει όσους λέγανε ότι το μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις».
«Και μόνο που “έπεσε” η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Αναφερόμενος στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μόνοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτοί που τη στηρίζουν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε, επίσης, την κυβέρνηση να μην οδηγεί σε «πρωτοφανή όξυνση» με δηλώσεις και έκανε λόγο για «χυδαία απόπειρα να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης, μεταφέροντας τη χώρα στο 1949». Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η επίμαχη ανακοίνωση της ΝΔ σε βάρος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε ντροπή την ανακοίνωση και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον κατήφορο της τεχνητής έντασης.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή την επένδυση παρά μόνο περιβαλλοντικό κόστος, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η καλούμενη επένδυση προχωρά με τα ΜΑΤ απέναντι σε όσους αγωνίζονται για τον τόπο και τα παιδιά τους».
Αναρωτήθηκε μάλιστα αν αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης, να προχωρήσουν έργα χωρίς κανένα δημόσιο όφελος, με μηδενικό κέρδος για την τοπική κοινωνία, χωρίς διαβούλευση, χωρίς την βούληση των κατοίκων και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη έγκυρες επιστημονικές μελέτες.
Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι το περιβάλλον είναι δευτερεύον ζήτημα, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτός ο λαός έχει περάσει πολλά, αλλά η χώρα δεν έχασε ένα από τα συντριπτικά της πλεονεκτήματα, το φυσικό της κάλλος.
«Πως θα παραδώσουμε τη χώρα αν επέλθουν ανεπίστρεπτες καταστροφές; Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό, στην κτηνοτροφία;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι πρόταση του κόμματος του είναι η διαβούλευση με την τοπική κοινωνικά και τους επιστημονικούς φορείς, η επανεξέταση της σύμβασης- γιατί δεν μπορεί να προχωράνε επενδύσεις χωρίς όφελος για το δημόσιο συμφέρον και με την τοπική κοινωνία απέναντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: “Η εθνική διαπλοκή έχει βάλει μαύρες πλερέζες”

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βορίδης διορίστηκε από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο διάδοχος του Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε