Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: “Οσοι αποχώρησαν θα κριθούν”

Τσίπρας: “Οσοι αποχώρησαν θα κριθούν”

Βολές κατα των στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Μιλώντας στην κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “οι συνθήκες, που διαμορφώθηκαν μετά την αποχώρηση, δεν είναι ευχάριστες”  λέγοντας οτι η αποχώρηση ήταν προαποφασισμένη.
 
“Οι σύντροφοι” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ απο την Κεντρική Επιτροπή “‘είχαν κάνει την επιλογή τους από καιρό, είχαν εντοπίσει εκ των προτέρων κόκκινες γραμμές που θα δικαιολογούσαν τις αποφάσεις τους και οι οποίες εδώ και ένα χρόνο μετατοπίζονταν” .

“Ξέρω ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την αποχώρηση μέρους στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν είναι ευχάριστες για κανέναν… Θα κριθούν για την πρακτική τους, όπως όλοι μας” είπε χαρακτηριστικά o κ. Τσίπρας. “Τοποθέτησαν τις αποφάσεις τους, όχι μόνο απέναντι σε φανταστικούς εσωτερικούς εχθρούς, σε φανταστικούς κινδύνους αλλά και απέναντι στην πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος”. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να αναλωθεί σε πόλεμο φθοράς, τονίζοντας ότι παραμένει στρατηγική του επιλογή η ενότητα της αριστεράς. “Σε μια τέτοια ενότητα δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια, ούτε για υπόγεια παιχνίδια”, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στις αντιπαραθέσεις”. Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο, που να θέσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες βάσεις .

Επίθεση κατα της Κυβέρνησης
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζοντας ότι “η κυβερνητική πλειοψηφία κρατιέται από μία κλωστή” και πως “βρίσκεται σε αγωνία εξαιτίας των αντιλαικών μέτρων, που έχει λάβει”. Οι στόχοι του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά θέματα και οι ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα σκάνδαλα τονίζοντας ότι “υπάρχει μεταξύ τους ντέρπι για το ποιος έκλεψε τα περισσότερα”. Πρόσθεσε δε ότι η αριστερά δεν είναι μέρος του προβλήματος και ότι σύντομα ο ΣΥΝ θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο. 
    
   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε