Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την επιστράτευση!

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την επιστράτευση!

Να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η αντισυνταγματική και πραξικοπηματική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας ζητά ο σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον πρόεδρό της, Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε ερώτηση (την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος) προς τους υπουργούς Μεταφορών, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Οι τέσσερις υπουργοί ερωτώνται: «Σκοπεύουν να ανακαλέσουν, εδώ και τώρα, το αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας και να σεβαστούν και να προστατεύσουν- αντί να καταργούν- τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους;».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα

«Η πραξικοπηματική επιβολή του –στρατιωτικού χαρακτήρα- μέτρου της επιστράτευσης στους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους, αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία», αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. Η αστυνομική επιχείρηση καταστολής στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια καταδεικνύει αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό «κατήφορο», στον οποίο ολισθαίνει με τεράστια ταχύτητα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ παραβιάζει απροκάλυπτα το Σύνταγμα της χώρας, «κουρελιάζοντας» (και) τις διατάξεις του άρθρου 22, παραγρ. 4: «Oπoιαδήπoτε μoρφή αναγκαστικής εργασίας απαγoρεύεται. Eιδικoί νόμoι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πoλέμoυ ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγoυσας κoινωνικής ανάγκης από θεoμηνία ή ανάγκης πoυ μπoρεί να θέσει σε κίνδυνo τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την πρoσφoρά πρoσωπικής εργασίας στoυς oργανισμoύς τoπικής αυτoδιoίκησης για την ικανoπoίηση τoπικών αναγκών.

Επειδή η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του Μετρό είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και παράνομη

Επειδή με στρατιωτικού τύπου μεθοδεύσεις, επιστρατεύσεις, εκβιασμούς και αυταρχισμό δεν επιλύονται τα εργασιακά προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Είστε ψυχροί εκτελεστές της δημοκρατίας

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ – Θα κινούνται σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου!

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε