Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας σε ΔΕΗ: Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα

Τσίπρας σε ΔΕΗ: Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα

Ως κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά, χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.

Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις, αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται, δυστυχώς, στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας» και τόνισε ότι «για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή», για να αποφανθεί οριστικά για το ζήτημα αυτό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε