Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας σε Ερντογάν: “Ταγίπ, πάρ’ το χαμπάρι! Μην πυροβολείς τα πόδια σου”!

Τσίπρας Ερντογάν
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Ο Ερντογάν ξεκίνησε τις προκλήσεις πριν καν… πατήσει Ελλάδα και τις συνέχισε σε όλες τις επίσημες συναντήσεις του
– Τσίπρας και Ερντογάν, ωστόσο, είχαν “απαντήσεις” όχι μόνο μπροστά στις κάμερες!
– Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και του Μαξίμου
– Ο “σουλτάνος” μετά τις προκλήσεις ξεκίνησε τις… προσκλήσεις! Κάλεσε Τσίπρα – Παυλόπουλο στην Άγκυρα και μάλιστα… άμεσα
– Ποιοι είναι οι όροι που έθεσαν ΠτΔ και πρωθυπουργός για να… περάσουν το Αιγαίο
– Όλο το παρασκήνιο από την επίσκεψη που έμεινε -για πολλούς λόγους- στην ιστορία

Έντονο παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτεςτου Προεδρικού Μεγάρου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! “Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση“! Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρόεδρο, δείχνοντάς του πως η βελτίωση των σχέσεων αποτελεί (για εκείνον) μονόδρομο!

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε: “Ταγίπ, πάρ’ το χαμπάρι. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου!

“Μήνυμα” όμως του έστειλε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος: “Σου απέδειξα πόσο ειλικρινής είμαι. Θέλω στη Θράκη να μη δημιουργήσεις πρόβλημα. Θα είναι σε βάρος σας” συνέστησε στον Ερντογάν στο επίσημο δείπνο.

Ένταση, λοιπόν, δεν υπήρξε μόνο… μπροστά στις κάμερες. Δηλαδή στην υποδοχή του Ερντογάν από τον Παυλόπουλο, όπου ο σουλτάνος εμφανίστηκε προκλητικός και… αλυτρωτικός με το καλημέρα. Και αργότερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν – Τσίπρα, όπου γίναμε μάρτυρες ενός ιστορικού μπρα ντε φερ, με τον Τούρκο πρόεδρο να είναι προκλητικός -μέχρι και unfair- και τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην… μασάει.

Παρασκήνιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Real News, υπήρξε και πίσω από τις… κλειστές πόρτες.

Ερντογάν – Τσίπρας – Παυλόπουλος: Μετά τις προκλήσεις… προσκλήσεις!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αφού ο Ερντογάν προκάλεσε, στην συνέχεια προσκάλεσε! Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Προκόπη Παυλόπουλο να επισκεφθεί την Άγκυρα. Αντίστοιχη πρόταση δέχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα με την… υποσημείωση ότι οι επισκέψεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Click4more: On camera το μίνι διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη! Όλος ο διάλογος “σουλτάνου” – Αμανατίδη μπροστά στις κάμερες!

Τόσο ο ΠτΔ, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, διεμήνυσαν ότι θα κάνουν αποδεκτή την πρόσκληση, εφόσον βεβαίως σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα. “Να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στη Θράκη” επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος. “Αν σταματήσετε τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη και συνεργαστούμε καλύτερα στο προσφυγικό, βεβαίως και θα έρθω“, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αυτοί είναι οι όροι του Τσίπρα για… ελληνοτουρκική φιλία

Η Αθήνα, πάντως, θεωρεί ότι μετά τις αρχικές προκλήσεις και εντάσεις το κλίμα εξισσοροπήθηκε.

Click4more: Το παρασκήνιο ενός δείπνου: Οι χαμογελαστές Μπέτυ Μπαζιάνα και Μαρέβα Μητσοτάκη και η «μουτρωμένη» Εμινέ!

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι για να μπουν σε νέο κεφάλαιο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής τρεις:

– Ο απόλυτος σεβασμός στην Συνθήκη της Λωζάνης.

– Ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο.

– Η επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Τσίπρας Ερντογάν

Πηγή: Real News
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις