Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ: “Εγώ έκανα όσα σου είπα – Κάνε και εσύ ό,τι μου είπες” – Bloomberg: Η συμφωνία με τους πιστωτές είναι πολύ κοντά!

Ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ: “Εγώ έκανα όσα σου είπα – Κάνε και εσύ ό,τι μου είπες” – Bloomberg: Η συμφωνία με τους πιστωτές είναι πολύ κοντά!

– Τελεσίγραφο από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα Καγκελάριο
– Εκτός από τη Μέρκελ θα δει και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
– Έλληνας αξιωματούχος στο Bloomberg: Έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup
– Ο ίδιος άφησε ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο με την Αθήνα να εμφανίζεται αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας αλλά και ταυτόχρονα αποφασισμένη να δείξει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. Μάλιστα, λίγο πριν το τετ – α – τετ που θα έχουν στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ η Αθήνα δείχνει τις προθέσεις της απέναντι στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πράξη το 70% και αν δεν  υπάρξει συμφωνία θα έχουμε πρόβλημα μετά τις 30 Απριλίου, καθώς δεν θα ισχύουν αυτά που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ στη σημερινή συνάντηση: “Εγώ έκανα όσα σου είπα. Κάνε και εσύ ότι μου είπες”.

 Bloomberg: Μεγάλη πρόοδος

 Την ίδια ώρα έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει στο Bloomberg ότι έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup.
Πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες θα συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup.

Άφησε παράλληλα ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Αυτό βέβαια πρόσθεσε θα συνέβαινε μόνο αν μας χώριζε άβυσσος με τους Θεσμούς και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
«Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλες, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε