Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας σε νέους επιχειρηματίες: “Επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας”

Τσίπρας σε νέους επιχειρηματίες: “Επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας”
Φωτογραφία Eurokinissi

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με επενδύσεις, στην καινοτομία, τη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Βόλο με νέους επιχειρηματίες, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιία στο παλιό εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα.

«Εσείς εκπροσωπείτε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας», είπε ο κ. Τσίπρας στους νέους επιχειρηματίες, αφού τους άκουσε και συζήτησε μαζί τους, ενώ εξήρε το γεγονός ότι μέσα στην κρίση πήραν το ρίσκο και επένδυσαν σε καινοτόμες ιδέες.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου

Κάποιοι από αυτούς είναι επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς που αναπτύσσουν εξαγωγικό δυναμισμό, Startups που αξιοποιούν σε ποσοστό 90% τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου, μερικές από αυτές έχουν στηθεί με τη στήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή ακόμη και από αποφοίτους του ή φοιτητές του.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο του Πανεπιστημίου, λέγοντας: «Το Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη του νέου υποδείγματος ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη δημιουργικότητα. Υποστηρίζει την παραγωγή μέσω της έρευνας στα τμήματα της Πολυτεχνικής και της Γεωπονικής Σχολής. Έτσι δημιουργείται ένα πλέγμα εκπαίδευσης-έρευνας-παραγωγής που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και σταθερές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το ρόλο του ώστε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς έρευνας και Τεχνολογίας να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, όπου η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, αίρεται η αβεβαιότητα και επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και την υποβάθμιση της παραγωγής που μας οδήγησαν στην κρίση, αλλά στην επένδυση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υγιή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στα νέα δημιουργικά μυαλά».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τα προγράμματα της κυβέρνησης για την επιστροφή νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε δύο βασικές κινήσεις: Αύξησε τον προϋπολογισμό για την έρευνα και εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις