Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας στους G20: Το πρόγραμμά μας δεν βγάζει την Ελλάδα από την ευρωζώνη – Ποιοί δεν πήγαν

Τσίπρας στους G20: Το πρόγραμμά μας δεν βγάζει την Ελλάδα από την ευρωζώνη – Ποιοί δεν πήγαν

Να καθυσηχάσει τα 20 πιο ανεπτυγμένα βιομηχανικά κράτη επιχείρησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας στους πρεσβευτές τους το πρόγραμμα του κόμματος και διαβεβαιώνοντας τους ότι δεν επιθυμεί έξοδο από την ΕΕ.

Σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο ο κ.Τσίπρας παρουσίασε την βασική πλέον θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αξιοσημείωτο είναι ότι Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα και Σαουδική Αραβία έστειλαν απλούς διπλωμάτες.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ξένους διπλωμάτες για τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος.
Είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την ευρωζώνη. “Αντίθετα”, πρόσθεσε, “είναι πρόγραμμα που αποτελεί τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και την ευρωζώνη.”

Και συνέχισε: “Θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας, αλλά μια τέτοια λύση πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει τη συνεχιζόμενη καταστροφή, να σταματήσει την κάθοδο του ελληνικού ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την περαιτέρω συμπίεση των αμοιβών εργασίας και των ζωτικών, για την υγεία του πληθυσμού και την ασφάλεια του κράτους, δαπανών”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είπε ότι το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα ακολουθήσει πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, αλλά διεκδικητική εντός της ΕΕ και ικανή να συμβάλει στην οικοδόμηση περιφερειακών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι : υπέρ της μετατροπής της Μέσης Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας.
Τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η απειλή πολέμου κατά της χώρας μας, θα παραπεμφθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ κριτήριο θα είναι και ένα μορατόριουμ στους εξοπλισμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

H Ελλάδα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΟΖ και την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου σε αυτήν και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Tάχθηκε υπέρ της επανένωσης του νησιού, στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: “Στρογγυλεύουν” την γραμμή τους στο Μνημόνιο – “Δεν λέμε λεφτά υπάρχουν” – “Δεν θα διακινδυνεύσουμε την χρηματοδότηση της χώρας”


“Ζητήσαμε πρόωρες εκλογές γιατί αλλιώς θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων”


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε