Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Θα κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ

Τσίπρας: Θα κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ

«Ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

«Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καθίσει να διαπραγματευτεί με την Άνγκελα Μέρκελ σημειώνοντας: «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, το μνημόνιο θα καταργηθεί. «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί», είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για διαπλοκή: «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει λέγοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και επεσήμανε ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση». Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε: «Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν».

Χαρακτήρισε φασιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και είπε ότι χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αναγνωρίσουν τις αιτίες που οδηγούν στη «ναζιστική αυτή οργάνωση». «Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθείτο ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ. Πρέπει να πάρουμε διδάγματα», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Διαγραφή χρεών και κατάργηση του Μνημονίου

Τσίπρας: Μεγάλο πολιτικό φιάσκο η επίσκεψη Μέρκελ

Τσίπρας: Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει το εγκληματικό μνημόνιο και την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν στις προθέσεις μας συνάντηση με την Μέρκελ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε