Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τέλος Ιουνίου το ΔΝΤ!

πηγη ΦΩΤΟ REUTERS
πηγη ΦΩΤΟ REUTERS

– Την απόφασή του να μην προχωρήσει η Ελλάδα στις επόμενες πληρωμές στο ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον Σταύρο Θεοδωράκη
– Χαρακτήρισε αυτή την επιλογή μονόδρομο για την κυβέρνησή του
– Στόχος του να υπάρξουν στο τελικό κείμενο ρητές διαβεβαιώσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους
Τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ

Την απόφασή του να μην προχωρήσει σε άλλες πληρωμές προς το ΔΝΤ ανακοίνωσε σύμφωνα με την kathimerini.gr ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές» ήταν η ακριβής φράση που εκστόμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο φέρεται αποφασισμένος να μην πληρώσει η χώρα το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου, αλλά τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι “μονόδρομος” αν δεν υπάρξει επωφελής συμφωνία για την χώρα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει και χρόνος και τρόπος να υποχωρήσουν οι ευρωπαίοι από κάποιες σκληρές και παράλογες αξιώσεις τους.

Οι πληροφορίες από το Ποτάμι αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπάρξουν στην συμφωνία διαβεβαιώσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Αν συμβούν όλα αυτά. ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να δεχθεί συμφωνία πακέτο είτε για το επόμενο 9μηνο, είτε ακόμη και για τον επόμενο χρόνο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε