Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας: Τι είπε με τον Ολάντ στο Παρίσι

Τσίπρας

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο απόψε συνάντησε τον προκάτοχό του, Φρανσουά Ολάντ.

Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι με αφορμή τη διπλή βράβευσή του.

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Ολάντ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Επίσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Μαζί τους και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

– Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

– Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις