Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας: Το αναθεωρημένο έλλειμμα θα φέρει πιο σκληρά μέτρα

O κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι το μνημόνιο δεν είναι η σωτηρία αλλά η χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι το αναθεωρημένο έλλειμμα θα αποτελέσει αφορμή για νέα ακόμη πιο σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα, τα οποία, όπως είπε, είναι ήδη προσυμφωνημένα από την υπογραφή του μνημονίου τον προηγούμενο Μάη.

O κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι το μνημόνιο δεν είναι η σωτηρία αλλά η χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας και πρόσθεσε ότι οι όροι του είναι καταστροφικοί και οι στόχοι του άπιαστοι.

Με αυτή την πολιτική, πρόσθεσε, η αναδιάρθρωση του χρέους καθίσταται ολοένα και πιο αναπόφευκτη και η κυβέρνηση, αντί να επεξεργάζεται σχέδιο απεμπλοκής, παζαρεύει τώρα την επιμήκυνση του μνημονίου. Δηλαδή παζαρεύει την χρονική επιμήκυνση της ύφεσης, της λιτότητας, της κοινωνικής κατεδάφισης.

Είναι προφανές, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι αυτή η επιλογή της κυβέρνησης είναι συντριπτικά μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία και σημείωσε ότι «ανάγκη των καιρών δεν είναι η παράταση αλλά η απεμπλοκή της χώρας μας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας και η αναζήτηση του άλλου δρόμου. Του δρόμου της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, με αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε