Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Το μνημόνιο οδηγεί στη χρεοκοπία

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι ετοιμάζεται να “εκβιάζει” τον ελληνικό λαό με ψεύτικα διλήμματα.

Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε ο κ. Τσίπρας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε οτι στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. “Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία” επεσήμανε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται να “εκβιάσει” και να “εξαπατήσει και πάλι” τον ελληνικό λαό και σημείωσε: “Μπροστά στην κατάρρευση όλων των επιχειρημάτων ο πρωθυπουργός επιστρατεύει ψεύτικα διλήμματα. Μετά το δίλημμα “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας, τώρα επιστρατεύει το δίλημμα “Σγουρό ή χρεοκοπία”, στην Αττική, “Μπόλαρη ή εκλογές”, στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι αστείο, αλλά συνάμα και τραγικό να υποτιμά τόσο τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών”.
Πρόσθεσε οτι το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν, να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «διακαναλικό μονόλογο» τη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι με αυτό τον τρόπο “φυγομαχεί” έχοντας την “προκλητική εύνοια” των μεγάλων ΜΜΕ. Ζήτησε να διοργανωθεί τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και να δοθεί η ίδια δυνατότητα της διακαναλικής συνέντευξης και στα υπόλοιπα κόμματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε