Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας – Τραμπ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει – Συνεργασία για αναβάθμιση των F-16 [vid]

Τσίπρας – Τραμπ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει – Συνεργασία για αναβάθμιση των F-16 [vid]
Φωτογραφία Reuters

Η Ελλάδα κάνει «εξαιρετική δουλειά» για να «επιστρέψει» οικονομικά και θα τα καταφέρει, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

«Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά και θα επιστρέψει. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα. Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παροχή οπλικών συστημάτων και επί της ουσίας προανήγγειλε συνεργασία Αθήνας και Ουάσιγκτον για «αναβάθμιση» του στόλου των μαχητικών F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα για καρποφόρα συζήτηση.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό και πάντα αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ και σημείωσε πως η συνάντηση είναι ευκαιρία να ενισχυθούν οι στρατηγικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Obamacare

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σύστημα πρόνοιας Obamacare, ο αμερικανός πρόεδρος το χαρακτήρισε «ντροπή» για τη χώρα και «νεκρό».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικές εντολές που διακόπτουν την παροχή επιδοτήσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη των πιο ευάλωτων πολιτών και συνάμα ζήτησε τη δημιουργία εργοδοτικών ομάδων που θα μπορούν να αγοράζουν πακέτα που δεν θα τηρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Obamacare ανεξάρτητα από την πολιτεία όπου εδρεύουν.

Ακούστε τον διάλογο Τσίπρα – Τραμπ στο Ιβάλ Γραφείο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις