Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας – Βενιζέλος – Φωτογραφίες – φωτιά απ’ την κόντρα

Τσίπρας – Βενιζέλος – Φωτογραφίες – φωτιά απ’ την κόντρα

Δεν ήταν μόνο όσα ακούστηκαν στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά ήταν και η γλώσσα του σώματος των δυο πολιτικών αρχηγών που τα είπε όλα!

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδήγησε σε απανωτούς διαξιφισμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι χαρακτηρισμοί, όπως συμμορίες, αλλά και οι αιχμές για τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο με φράσεις όπως: «Κάποιοι κρατούσανε καλά κρυμμένα στα συρτάρια τους, μυστικά και στοιχεία για τον πλούτο και τις καταθέσεις μιας διαπλεκόμενης πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας. Μιας συμμορίας διαπλοκής και διαφθοράς, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος που μας κυβερνά. Ένα τρίγωνο κλεπτοκρατίας, τραπεζοκρατίας και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, τα μέλη του οποίου συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον πλούτο που συσσώρευαν», εξόργισαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε ασχολίαστη και την αναφορά του Ε. Βενιζέλου για το «αρχείο με θέματα του υπουργείου ‘Αμυνας» που ο τελευταίος είπε πως έχει στο σπίτι του:

«Με εξέπληξε το να κρατά αντίγραφα στο προσωπικό του αρχείο, και να μην τα επιστρέφει – όπως την φωτοτυπία του αμυντικού χάρτη της χώρας. Και δεν με εντυπωσιάζει τόσο η αναφορά, όσο το χειροκρότημα που εισέπραξε. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε αυτό;» αναρωτήθηκε.

Και εκεί ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Φτάσαμε να έχουμε στερηθεί παντελώς την αίσθηση του χιούμορ. Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;» ανέφερε ο κος Βενιζέλος.

Σχετικά με τις επαφές του κου Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε, ο Ε. Βενιζέλος προκάλεσε τον πρώτο να απαντήσει τι θα κάνει αν του ζητήσουν να υπογράψει για την επόμενη δόση: «Αφού τους πείσατε πως εμείς είμαστε οι αναξιόπιστοι να ετοιμαστείτε – γιατί αυτό που θα σας ζητηθεί, είναι η υπογραφή σας για την επόμενη εκταμίευση. Τι θα κάνετε;»

«Ζητούν υπογραφές απ’ αυτούς που τους έχουν στο χέρι πως θα υπογράψουν. Εμείς δεν ήμασταν, ούτε στις λίστες Χριστοφοράκου, ούτε στις λίστες Ζήμενς και Λαγκάρντ» απάντησε ο Α. Τσίπρας.

«Είστε επαγγελματίες, ασυγκράτητοι συκοφάντες!» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Οι πρωθυπουργοί και διοικητές της ΤτΕ που υπογράφουν συμβάσεις και δεσμευτικές επιστολές σε εκτέλεση νόμων του κράτους, εκβιάζονται απ’ τους εταίρους επειδή είναι σε λίστες! Ντροπή και αίσχος!».

«Έχετε αντιληφθεί ποτέ τι συζητήσεις έκανα εγώ με τον κο Σόιμπλε; Το σενάριό σας που οδηγούσε μέσα απ’ τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου στην έξοδο από το ευρώ και στο δράμα της επιστροφής στη δραχμή» διατράνωσε ο Ε. Βενιζέλος. «Εγώ δεν πήγα ποτέ να κάνω δημόσιες σχέσεις με τον κύριο Σόιμπλε αλλά να κρατήσω τη χώρα όρθια!» συμπλήρωσε.


«Αυτό είναι απροκάλυπτη ομολογία» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Όταν ο λαός έδινε μια μάχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόταν για μιαν άλλη πολιτική, ο κος Βενιζέλος διαστρέβλωνε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον ομόλογό του και συζητούσε σενάρια καταστροφής!».


«Προσπαθούσα να αποτρέψω την εφαρμογή της πολιτικής που ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συγγενείς δυνάμεις πρότειναν στο λαό» ανταπάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Αγωνιζόμουν να πείσω τον Γερμανό υπουργό πως το μέλλον της Ελλάδας δεν ήταν σε μια πολιτική εξόδου αλλά παραμονής στο ευρώ! Είχατε λόγους σύγκλισης με την γερμανική και άλλες κυβερνήσεις…» παρατήρησε με νόημα.

«Δεν μας απαντήσατε όμως, γιατί καταψηφίσατε τη διάταξη για την άρση του τραπεζικού απορρήτου!» προκάλεσε και πάλι τον Α. Τσίπρα ο Ε. Βενιζέλος.

«Γιατί κατά τη διάρκεια της ψήφισης του μεσοπροθέσμου προγράμματος, το καταψηφίσαμε συνολικά και δεν είπαμε πως «υπάρχει μια παράγραφος, μια υποσημείωση που πρέπει να υπερψηφίσουμε»» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είδα τον κο Τσίπρα να παίρνει μια σαφή θέση απέναντι στις κατηγορίες που του προσήψα για τη συμμετοχή τη δική του και του επιτελείου του στη σκευωρία. Γιατί δεν απάντησε ο συνεργάτης του, ο κος Παππάς σε εβδομαδιαία εφημερίδα που τον κατονομάζει ως προσωπικά υπεύθυνο για τα μοίρασμα των αντιγράφων; Γιατί ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία και είναι μέσα η οικογένεια Βενιζέλου;».

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε ο Α. Τσίπρας. «Κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, γιατί υποστήριξε έναν δημοσιογράφο-εκδότη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. τον Κώστα Βαξεβάνη), ο οποίος έτυχε της στήριξης της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και μεγάλου μέρους του πολιτικού και πνευματικού κόσμου. Το πρόβλημα του κου Βενιζέλου, δεν είναι η απόκρυψη της λίστας επί 2,5 χρόνια, αλλά η δημοσίευσή της» απάντησε ο κος Τσίπρας.

«Καλά έκανε και το δημοσίευσε ο δημοσιογράφος» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Υπηρεσία προσέφερε και σε μένα. Το θέμα δεν είναι ότι το δημοσίευσε, αλλά ότι το είχατε και το δώσατε! Αυτό είναι το θέμα. Αυτό σας λέω! Αυτό κάνατε!» κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα σε εξαιρετικά οργισμένο ύφος ο Ε. Βενιζέλος.

«Κατανοεί κανείς το όριο της αυτοενοχοποίησης. Όταν όμως αυτό ξεπερνιέται και φτάνει στο όριο της αυτογελοιοποίησης, καλό είναι να συγκρατείται» ανταπάντησε ο Α. Τσίπρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σαμαράς και η κάλπη – ΦΩΤΟ

Μόνο ο Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ – Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας-θρίλερ – Ποιος ψήφισε ποιόν

Σε ένα μήνα η απόφαση για Παπακωνσταντίνου

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ – Όχι για Βενιζέλο με λιγότερες ψήφους – 80 ψήφοι υπέρ παραπομπής Παπανδρέου

Το σαρδάμ του Παπακωνσταντίνου

Χάος στη Βουλή! Ευθεία βολή Βενιζέλου σε ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς δώσατε τη λίστα στον Βαξεβάνη – Ο διευθυντής του γραφείου Τσίπρα διακινούσε συκοφαντίες”

Τσίπρας: Ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει πάνω του τα ανομήματα του Βενιζέλου

Η Φ. Πιπιλή στο NewsIt για το “πάλι πιωμένη είσαι; Κάτσε κάτω ρε!” του Κασιδιάρη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε