Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τσιτουρίδης: Η υπόθεση των αναδρομικών δεν με αφορά

Τσιτουρίδης: Η υπόθεση των αναδρομικών δεν με αφορά

Διευκρινιστική δήλωση για τα αναδρομικά των βουλευτών κάνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, 160 πρώην βουλευτές ετοιμάζονται να πάρουν αναδρομικά έως και 50 εκατομμύρια ευρώ.

 

«Από το 2011 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και είχα δημοσιοποιήσει από τότε την απόφασή μου αυτή. Λυπάμαι που έξι και πλέον χρόνια μετά το όνομά μου περιλαμβάνεται σε μια λίστα για μια υπόθεση που δεν με αφορά, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης.

Πως έχει η ιστορία με τα αναδρομικά

160 πρώην βουλευτές προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο ζητώντας αναδρομικά από το 2009 και μετά. Αυτό, προκειμένου να εξισωθούν οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ. Μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές. Οι προσφυγές, (άνω των 160) έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα.

Η κυβέρνηση όμως έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου.

Μέσα στις προσφυγές αυτές είναι και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί κατά τους ισχυρισμούς δικηγόρου του ένα ποσόν της τάξης των 250.000 ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις