Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τυπική απάντηση Παπαδήμου σε Γκρουέφσκι – “Πόρτα” από Σαμαρά!

Απαντητική επιστολή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να τον συναντήσει στη Μασσαλία στο συνέδριο του ΕΛΚ.

O κ. Παπαδήμος, στην απαντητική του επιστολή, εκφράζει τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο πριν από περίπου δέκα ημέρες και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ.

H “πόρτα” Σαμαρά

Tα ΜΜΕ των Σκοπίων, μεταδίδουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι, ζήτησε, χθες, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να συναντηθούν στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στη Μασσαλία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “ΜΙΑ” η συνάντηση θα ήταν “στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή”.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων, δήλωσε αδυναμία για συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και έλλειψη διαθέσιμου χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλουν να μπουν με το ζόρι στην Ε.Ε. τα Σκόπια – Ελλάδα

 

Επιστολή – έκκληση Γκρούεφσκι σε Παπαδήμο – Κόσμος

 

Γκρούεφσκι: παράλογη η πολιτική της Ελλάδας – Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε