Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα

Τζανακόπουλος

Δεν μιλάμε για success story, ούτε πανηγυρίζουμε επειδή έχει μειωθεί η ανεργία, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται και στη ΝΔ και τη χαρακτηρίζει γραφική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία, τόνισε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεια στην οικονομία, αλλά η κυβέρνηση δεν μιλά για success story. Όπως λέει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

«Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και δεν πανηγυρίζουμε επειδή η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7 μονάδες γιατί ακόμα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Η χώρα τα καταστροφικά χρόνια του μνημονίου έχασε σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της, επομένως, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για success story.

Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη φορολογία και έχουμε ήδη περιγράψει ρεαλιστικούς στόχους για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που περιλαμβάνονται και στα αντίμετρα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα… θετικά

Για την πορεία της οικονομίας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε «οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, οι οποίες αποτυπώνονται και στους αριθμούς, επηρεάζουν σαφώς την καθημερινότητα των πολιτών.

Όταν για παράδειγμα τα στοιχεία από την «Εργάνη» αναφέρουν ότι το πρώτο 9μηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 265.871 νέες θέσεις εργασίας, αυτές οι νέες θέσεις αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων που εντάχθηκαν ξανά στην παραγωγική διαδικασία», τόνισε.

Η ΝΔ και οι εκλογές

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το διαρκές αίτημα για εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος απαντά «η αντιπολίτευση της ΝΔ νομίζω ότι αγγίζει πλέον τα όρια της γραφικότητας, αν δεν τα ξεπερνά. Ο αρχηγός της έχει επιλέξει την πορεία του, έχει επιλέξει τους συμμάχους του, έχει μετουσιώσει τη Ν.Δ. σε ένα κομματικό υβρίδιο, σε ένα συνονθύλευμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι προσγειώθηκε στη χώρα τον Ιανουάριο του 2015.

Ας ακολουθήσει την πορεία που χάραξε και ας συνεχίσει να ζητάει εκλογές.

Η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019.

Οι πολίτες το 2019 θα αποφασίσουν για το εάν θέλουν η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται με σχέδιο ή εάν θα επιστρέψουμε στην εποχή των κολλητών, των σκανδάλων και της διαφθοράς. Και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις και οι πολίτες και το γνωρίζουν και το αντιλαμβάνονται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις