Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Β. Καμπούρογλου ο τρίτος νεκρός γύρω απ’ τους TOR-M1

Β. Καμπούρογλου ο τρίτος νεκρός γύρω απ’ τους TOR-M1

Δυο Ρώσοι είχαν δολοφονηθεί αμέσως μετά από έρευνα που έκαναν για τα “μαύρα” χρήματα γύρω από τους ρωσικούς πυραύλους που αγόρασε η Ελλάδα

Κάπως έτσι πολλοί έσπευσαν να βάλουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το εάν είναι αυτοκτονία ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Τζακάρτα όπου βρέθηκε απαγχονισμένος.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου ήταν ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan, η οποία εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Αποδέκτης των χρημάτων φέρεται ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Β. Καμπούρογλου εμφανιζόταν να στέλνει σε άλλη υπεράκτια εταιρεία για λογαριασμό του πρώην υπουργού έμβασμα 21.081.757 δολαρίων.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου είχε κληθεί το 2004 να εμφανιστεί και να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο των TOR-M1 ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μέχρι χθες τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Η εταιρεία του Καμπούρογλου είχε αναλάβει την υλοποίηση των αντισταθμιστικών οφελών για τους TOR-M1.

Όταν ανέλαβε ο διάδοχος του Ι. Σμπόκου, επίσης κατηγορούμενου σήμερα, ξεκίνησε έρευνα για τα χρήματα αυτά τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 73 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα μέσω της εταιρεία του Καμπούρογλου είχαν μοιραστεί στον πρώην διευθυντή της εταιρείας που κατασκεύαζε τους πυραύλους και σε έναν λογαριασμό τράπεζας του Μαυροβουνίου.

Ο νέος διευθυντής της εταιρείας Ιγκόρ Κλιμόφ (προσωπικός φίλος μάλιστα του Βλαντιμίρ Πούτιν) ήρθε στην Αθήνα μαζί με άλλους Ρώσους εμπειρογνώμονες για να ελέγξουν τα αρχεία και να ανακαλύψουν την πορεία των χρημάτων.

Λίγο μετά ο τότε Γ.Γ. Εξοπλισμών βρέθηκε στη Μόσχα έχοντας ραντεβού με τον Κλιμόφ. Εκεί πληροφορήθηκε ότι μόλις ο Κλιμόφ είχε δολοφονηθεί, ενώ το ίδιο απόγευμα βρέθηκε δολοφονημένος και ένας στενός του συνεργάτης.

Όποιος είχε κάνει έρευνες από Ρωσικής πλευράς έχασε τη ζωή του. Στελέχη της εταιρείας που κατασκεύαζε τους πυραύλους έπεφταν νεκρά το ένα μετά το άλλο…

Διαβάστε επίσης:
Θάνατος – μυστήριο πρώην συνεργάτη του Ακη – Ήταν μάρτυρας – κλειδί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε