Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βαφτίζουν το Μεσοπρόθεσμο… Προϋπολογισμό και τα μέτρα… ανάγκη

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, το “μάντρωμα” των βουλευτών. Πλέον από επίσημα κυβερνητικά χείλη, εδώ και λίγα 24ωρα το μεσοπρόθεσμο έχει αλλάξει όνομα, έχει γίνει πολυετής προϋπολογισμός.

Δηλαδή ένα “χαρτί” εσωτερικής χρήσης το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ξεχάσαμε ξαφνικά το η ψηφίσουμε ή έχουμε στάση πληρωμών, ακόμη και το… μεσοπρόθεσμο η τανκς του Θ. Πάγκαλου.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γ.Γ. της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου “να ανταποκριθούμε ως χώρα σε αυτή την υποχρέωση, να έχουμε πολυετή προϋπολογισμό. Αυτοί οι προϋπολογισμοί μπορούν στην πορεία να αλλάξουν”
Δήλωση που μπορεί να μεταφραστεί σε “ψηφίστε τώρα και μετά βλέπουμε”. Ειδικά από τη συνέχεια των δηλώσεων του κ. Έξαρχου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ πως “υπάρχουν μεγάλου ενδιαφέροντος αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι της ΔΕΗ, της αξιοποίησης των νερών, όπου εκεί η συζήτηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη και ίδια όπως για παράδειγμα σε άλλες, ήσσονος σημασίας, επιχειρήσεις που σήμερα είναι στο κράτος. Για κάθε θέμα θα έρθει νόμος στη Βουλή και για λόγους διαφάνειας και γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις.”
Δηλαδή δεν θα παρθούν τώρα οι αποφάσεις; Τότε γιατί αναφέρονται ρητά τα ποσοστά κλπ στο μεσοπρόθεσμο;

Διαβάστε επίσης:
Ποιός θα κάνει πρώτος την “κωλοτούμπα”;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε