Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βαγγέλης Μπασιάκος: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου και της εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατό του καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. “Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

 

 

“Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή”, αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, και συνεχίζει: “Εκλεγόμενος συνεχώς, από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του. Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του”.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.
Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.
Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.
Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.
Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.
Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου”.

“Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού, Ε. Μπασιάκου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, στην οικογένειά του και τους οικείους του”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Βαγγέλης Μπασιάκος ήταν ένας έντιμος πολιτικός που διακρίθηκε για το ήθος και την ευπρέπειά του», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του πρώην υπουργού της ΝΔ και πρόσθεσε: «’Ανθρωπος χαμηλών τόνων σε όλη του τη διαδρομή, προσέφερε και υπέμεινε με αίσθημα ευθύνης. Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο Βαγγέλη μου».

“Για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου ο οποίος πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του”, τονίζεται σε μήνυμα του κόμματος.

“Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και την παράταξη της ΝΔ την οποία και υπηρέτησε για πολλά χρόνια”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

“Για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου”, το ΚΚΕ “εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια”.

“Μας θλίβει η απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ εκφράζει με δήλωσή του ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
“Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του φίλου κα συναγωνιστή σε ωραίους αγώνες Βαγγέλη Μπασιάκου.
Ο Βαγγέλης υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, ο οποίος καθ’ όλην τη διάρκεια της δημόσιας διαδρομής του υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγαπημένη του ιδιαιτέρα πατρίδα Βοιωτία με ήθος, ευπρέπεια, ακεραιότητα και προσήλωση στο καθήκον.
Αυτές τις ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό της συζύγου του Βίκυς, του γιου του Θανάση-Αριστείδη και των οικείων του και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, βαθιά θλίψη και αγάπη” αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρει σε δήλωσή του: “Γνώρισα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τον πολιτικό Ευάγγελο Μπασιάκο πριν από πολλά χρόνια. Άνθρωπος που στην συνάντηση μαζί του δεν χρειαζόταν πολύ ώρα για να αντιληφθείς πόσο αξιοπρεπής, ανοιχτόμυαλος και ευγενής ήταν. Πολιτικός που τόλμησε να δει τα πράγματα πέρα από κόμματα και παρατάξεις, έντιμος και ευθύς στις αποφάσεις του και το όραμά του για τον τόπο του και για τη χώρα. Δεν περισσεύει κανένας από τους θετικούς χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κάποιος στον Ευάγγελο Μπασιάκο, γιατί πάντα θα πιστεύω ότι άνθρωποι σαν αυτόν λείπουν από την πολιτική ζωή. Ο Ευάγγελος Μπασιάκος στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων με το κύρος, την σπάνια προσωπικότητά του και δίδαξε ήθος και πολιτισμό σε όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Άφησε το αποτύπωμά του στη Βοιωτία, την Περιφέρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

“Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του πρώην Υπουργού κ. Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος διακρίθηκε για τη συνεπή πολιτική του πορεία, το ήθος και την προσφορά του σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”, αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρει: “Ο αναπάντεχος θάνατός του Βαγγέλη Μπασιάκου, μας συγκλόνισε και μας γεμίζει όλους με θλίψη. Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, έναν άξιο πολιτικό, έναν άνθρωπο ευθύνης και προσφοράς. Έναν πολιτικό με σημαντικό έργο στον πρωτογενή τομέα, που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε. Η απώλειά του κάνει φτωχότερη τη χώρα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ειδικά το κομματικό του σπίτι, τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που υπηρέτησε με πίστη στις αρχές και τις αξίες της. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

“​Είμαι συγκλονισμένος για την αιφνίδια απώλεια του φίλου και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπήρξε σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ακούραστος μαχητής της παράταξης και αγωνίστηκε με ήθος για το καλό της περιφέρειάς του και της χώρας μας. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικτρινή μου συλλητητήρια”, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε