Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαλαβάνη: Ούτε εγώ η ίδια δεν μπορώ να κάνω την φορολογική μου δήλωση!

Βαλαβάνη: Ούτε εγώ η ίδια δεν μπορώ να κάνω την φορολογική μου δήλωση!

Ακόμη και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη, αδυνατεί να κάνει μόνη της τη φορολογική της δήλωση και προστρέχει στη βοήθεια του λογιστή της.

Το ομολόγησε η ίδια η Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή, ομολογώντας έτσι αυτό που γνωρίζει ο κάθε πολίτης… Ο φορολογικός κώδικας είναι τόσο περίπλοκος που ακόμη και αν έχει πτυχίο στα οικονομικά δεν έχεις τύχη…

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συζητά την Πράξη Νομοθετκού Περιεχομένου στην οποία εντάχθηκε και η ρύθμιση του υπουργείου της για τακτοποίηση οφειλών με γενναία περικοπή προσαυξήσεων και προστίμων, η κ. Βαλαβάνη ομολόγησε στους συναδέλφους της πως παρ’ ότι έχει σπουδάσει μακροοικονομικά, “δεν ξέρω τον φορολογικό κώδικα, και τώρα τον μαθαίνω με τον πιο δύσκολο τρόπο…”.

Οσον αφορά στην ουσία της ρύμθισης που κατέθεσε, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κάλεσε για άλλη μία φορά τους μεγαλο-οφειλέτες να προσέλθουν για τακτοποίηση των οφειλών, προειδοποιώντας πως “όσοι δεν μπουν στη ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ΣΔΟΕ και άλλους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς”.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να είναι πιο προσεχτικοί όταν προχωρούν σε κατασχέσεις που αφορούν σε πολίτες και επιχειρήσεις με μικρά και μεσαία εισοδήματα και κέρδη, τονίζοντας πως διαπυστώθηκε πως είναι δύσκολο να βρουν το δίκιο τους!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε