Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαριές κατηγορίες Οικονόμου για ΝΔ: “Στάση πληρωμών για να έρθουμε στην εξουσία”

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και της ΝΔ, που τον κατηγορεί για “πολιτική μετάλαξη” αφού κάθισε στην υπουργική καρέκλα. 

Ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελάκη αναφέρει για τον κ. Οικονόμου ότι “προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του μετάλλαξη και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι, όσο δεν είχε καρέκλα υπουργού, διαφωνούσε με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκε έγινε, από πολέμιος του Μνημονίου, πρωτεργάτης στην εφαρμογή του”.

“Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυρίζεται ότι “με το μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο”. Ότι, δηλαδή, για να μας βγάλουν από το πρώτο επέλεξαν ένα πιο άδικο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, με περισσότερους φόρους, μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων”, προσθέτει ο κ. Μιχελάκης.

“Εάν αυτό εννοούσε ο κ. Π. Οικονόμου όταν, πριν γίνει υπουργός, μιλούσε για έξοδο από το Μνημόνιο, τότε τα κατάφερε και έχει την… κατανόησή μας.Δεν εξηγεί, όμως, και κάτι ακόμη: Γιατί ψήφισε τελικά τους “παραλογισμούς” του εφαρμοστικού νόμου -όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”- σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στην εστίαση όπου τονίζει τη διαφωνία του;” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σκληρή απάντηση Οικονόμου

Απαντώντας ο κ. Οικονόμου δηλώνει: “Η πολιτική που επίμονα διακινεί η Νέα Δημοκρατία σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών. Όλα αυτά βέβαια, να συμβούν επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να τα χρεωθεί και μετά… να ξαναέρθουμε εμείς! Την πολιτική αυτή υποστηρίζει βέβαια, ομόθυμα, η εγχώρια κλεπτοκρατία : οι ίδιες συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 – 2009 και, στην συνέχεια, έβγαλαν αυτά τα λεφτά έξω. Με σκοπό να τα ξαναφέρουν «μετά την χρεοκοπία» ώστε να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί!“.

Και συνεχίζει:

“- Πρώτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά στα θέματα αυτά, ακριβώς τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και το δεύτερο γύρο εξασφάλισης πιστώσεων προς την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση του προβλήματος εξωτερικού χρέους, εισέρχονται στη λεπτότερη φάση τους.

Με συνομιλητές ακριβώς όσους απέρριψαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αν και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια οι περισσότεροι.

– Δεύτερη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά στα θέματα αυτά ακριβώς την στιγμή που οι «οίκοι αξιολόγησης», διαπιστευμένα όργανα της διεθνούς της κλεπτοκρατίας, δίνουν τον ύστατο, όσο και απελπισμένο, αγώνα τους υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Μέχρι και τα χρέη δυο Δήμων χρησιμοποίησαν, ώστε να μπλοκάρουν την έγκριση της 5η δόσης του δανείου προς την χώρα μας.

– Τρίτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο 2, στην «μείωση της άμεσης φορολογίας», δηλαδή την συνέχιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, εις υγείαν πάντα των ισχυρών του χρήματος, που κυκλοφορούν ξεδιάντροπα ανάμεσά μας. Όχι όμως για πολύ ακόμα.

Είναι πια φανερό γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι πια φανερό γιατί έχει ήδη εισέλθει σε φάση υστερίας, διαπιστώνοντας ότι, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι απλώς διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά γίνεται εφικτή και η ομαλή συνέχεια της πατρίδας μας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες και τους κύκλους του παρελθόντος των οποίων την συντήρηση υποστηρίζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά.

Εν κατακλείδι ένα ερώτημα : Καλά, ο κ. Σαμαράς ως υπουργός δεν εγνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έργα και ημέρες της κλεπτοκρατίας! Εξακολουθεί και σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην καταλαβαίνει τίποτα για τις επιδιώξεις και την δράση της;»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε