Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαρόμετρο Public Issue: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Βαρόμετρο Public Issue: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Μεγάλες ανατροπές δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της καθημερινής, όπου στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κατακρημνίζεται.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 12,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τέταρτο κόμμα με 12% και πέμπτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφιο ποσοστό της τάξεως του 8%.

Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη συγκεντρώνει ποσοστό 5% και ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 3,5% Από τα αξιοσημείωτα των ευρημάτων είναι πως με βάση τα ποσοστά φαίνεται πως εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό 3% και η Χρυσή Αυγή, κάτι που προκύπτει για πρώτη φορά σε έρευνα.

Πέρα από τα μονοψήφια ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ο πολιτικός βίος του κ. Παπανδρέου έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς συγκεντρώνει ποσοστό θετικών απόψεων μόλις 9%.

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει ποσοστό θετικών απόψεων 46%, ενώ οι αρνητικές απόψεις είναι πλέον αυξημένες και φτάνουν το 48%.

Απαισιόδοξοι δηλώνουν πάντως οι Έλληνες σε μεγάλα ποσοστά, καθώς το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει κατά του μνημονίου.

Ωστόσο, παρά τη δυσαρέσκεια ένα μεγάλο ποσοστό 70% δεν επιθυμούν την επιστροφή τους στη δραχμή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε