Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεσιτάλ Βαρουφάκη! «Παραμύθια – παραμύθια – παραμύθια», είπε όταν ρωτήθηκε αν ηχογράφησε το Eurogroup της Ρίγας!

Ρεσιτάλ Βαρουφάκη! «Παραμύθια – παραμύθια – παραμύθια», είπε όταν ρωτήθηκε αν ηχογράφησε το Eurogroup της Ρίγας!

– “Έκαψε” τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το υπουργείο ο Γιάνης Βαρουφάκης
– «Φοβάμαι αλλά δεν είμαι φοβισμένος», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος σε όσα είπε στους New York Times
– Κόντρα με τον Κουτσούκο στην Βουλή όταν ο κ. Βαρουφάκης τον ρώτησε αν είχε βάλει κοριό στο γραφείο του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι τα δυο πρόσωπα της ημέρας! Ο μεν με τα όσα δήλωσε στους New York Times όπου μεταξύ άλλων φέρεται να δήλωσε ότι μαγνητοσκόπησε όλα όσα έγιναν στο επεισοδιακό Eurogroup της Ρίγας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα έγιναν χθες έξω από την Βουλή όπου επέπληξε έναν αξιωματικό της αστυνομίας…

Σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού απάντησε σε μια ερώτηση για το διπλό νόμισμα στην Βουλή, κατευθύνθηκε προς το γραφείο του.

Όπως είναι φυσικό, εκεί τον περίμεναν δημοσιογράφοι για να τον ρωτήσουν να τους πει αν αληθεύουν όλα όσα γράφτηκαν στους New York Times.

Με αφορμή την δήλωσή του ότι νιώθει τρομοκρατημένος και όταν ρωτήθηκε αν ένας τρομοκρατημένος υπουργός να εμπνέει τον λαό και να του έχει εμπιστοσύνη είπε: «Ενας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση, απαιτείται, απαιτείται να νιώθει φόβο. Αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι».

Ο κ. Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε αν στην Ρίγα έκανε την ηχογράφηση με το γνωστό θεατράλε ύφος του απάντησε: «Παραμύθια! Παραμύθια! Παραμύθια! Κοιτάξτε θα σας παραπέμψω… Δεν ξέρετε τι είπα. Θα σας παραπέμψω σε αυτά που είπα χθες». Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για εβδομάδες διαρροών και απίστευτων ψευδών και πρόσθεσε: «Εχω αποδείξει έμπρακτα την εμπιστευτικότητα αυτών των συνομιλιών».
Στο τέλος και ενώ τον ρωτούσαν επίμονα αν ήταν καλωδιωμένος στην Ρίγα της Λετονίας είπε για να ξεφύγει από τον κλοιό των δημοσιογράφων: «Αυτή τη στιγμή νιώθω καλωδιωμένος».

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρώην επικεφαλής της Deutchebank, Τόμας Μάγιερ είπε: «Αν δεν είχα ιδία γνώμη για το τι συζητήσαμε με τον κ. Μάγιερ θα θεωρούσα ότι έχετε τοποθετήσει κοριό στο γραφείο μου. Από τα λεγόμενά σας όμως διαπιστώνω ότι δεν έχετε καμία εικόνα για το τι συζητήσαμε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πιάστηκε από το σχόλιο για τους κοριούς και είπε: «Δεν έχω κοριούς και μάλιστα την τελευταία περίοδο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καταδικάσαμε κάθε απόπειρα παράνομης καταγραφής. Όμως μας έχει βάλει σε προβληματισμό η δική σας τοποθέτηση ότι υποκλέψατε συνομιλίες του Εurogroup».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε