Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών

Βαρουφάκης: Κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών

“Συμμάχους” είδε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, όπου έγιναν συζητήσεις πάνω σε δύο έγγραφα. Της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Με διαλείμματα, διακοπές και… πλούσιο παρασκήνιο ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι εργασίες του Eurogroup, όπου οι διαφωνίες των δύο πλευρών κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα να παραταθεί η αγωνία για επίτευξη συμφωνίας μέχρι του νέου… κρίσιμου Eurogroup, πιθανότατα το Σάββατο.

“Δύο έγγραφα στο Eurogroup, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
“Κάναμε προσαρμογή στις τελευταίες προτάσεις των θεσμών και έγινε συζήτηση πάνω στα δύο έγγραφα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με στόχο τη σύγκληση των δύο κειμένων”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Την ώρα που σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, για πρώτη φορά, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, άσκησαν κριτική σε πρόταση των Θεσμών, ο Peter Spiegel των Financial Times μετεδίδε ότι υπάρχουν διαφωνίες για τις συντάξεις και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε