Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βαρθολομαίος προς Σαμαρά: “Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους”

Βαρθολομαίος προς Σαμαρά: “Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους”

Αυτο είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η κρίση στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, «είναι δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα να ξεπεραστούν».

«Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός διέρχεται μια κρίση αυτή τη στιγμή, όμως, τα δύσκολα είναι για τους γενναίους, όπως το είπα προχθές και στον κ. πρωθυπουργό, κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι αδύνατα να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού για την Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώνοντας την επταήμερη περιοδεία του στη Δ. Μακεδονία.
 
«Δεν είναι (τα προβλήματα) μόνον της Ελλάδος όλη η Ευρώπη κι όλος ο κόσμος και αυτή η Αμερική (ΗΠΑ), η οποία θεωρείται η κατ εξοχήν πλουσίαν χώρα και αυτή έχει τα οικονομικά της προβλήματα. Για αυτό να μην απογοητευόμαστε, εμείς οι έλληνες, να έχουμε κουράγιο, να προσευχόμεθα, να έχομε εθνική ομοψυχία και όλα θα πάνε καλά. Ο Θεός μαζί σας ».
 
Ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε ότι θα προσεύχεται για την υγεία και για την ευημερία του ελληνικού λαού και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία και την αγάπη τους.

Διαβάστε

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κοζάνη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε