Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βατοπέδι : 5 κόμματα – 5 πορίσματα – Ποιούς ενοχοποιούν

Βατοπέδι : 5 κόμματα – 5 πορίσματα – Ποιούς ενοχοποιούν

Ολοκλήρωσε η Εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Για ποιούς θα συσταθεί προανακριτική. Πολιτικές ευθύνες σε Καραμανλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί περαιτερω διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες για τους κυρίους Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Κιλτίδη.

Την διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ζητεί το ΠΑΣΟΚ για τους κυρίους  Δρυ και Φωτιάδη.

Η ΝΔ ζητεί την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον νυν υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όμως βάζει στο κάδρο τους Σ. Ξυνίδη και Α. Τσοχατζόπουλο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε όλους τους υπουργούς που υπέγραψαν για τις ανταλλαγές, δηλαδή και για τους «γαλάζιους» υπουργούς.

Το ΚΚΕ λέει ναί στην σύσταση προκαταρτκικής επιτροπής ασχέτως προσώπων.

Το ΛΑΟΣ ζητεί την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε Δρυ, Μπασιάκο, Φωτιάδη, Δούκα και Κοντό και πολιτικε΄ς ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Στο κάδρο τυχόν ποινικών ευθυνών εντάσσει και τους κ. Ρουσόπουλο και Αγγέλου ενώ ζητά έλεγχο για την ΤΟΡΚΑΣΟ αλλά και για την απόφαση που απεδέχθη ο Σωκράτης Ξυνίδης για τη νησίδα Άντα Μπουρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες και ζητεί προανακριτικήν στους κυρίους Δρυ, Φωτιάδη, Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη και Ρουσόπουλο.

Ζητεί επίσης να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τους κυρίους Βουλγαράκη και Μπέζα.

Μιλά επίσης για συλλογική κυβερνητική ευθύνη της ΝΔ και εν τέλει – όπως αναφέρει το πόρισμα- του ίδιου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όταν  σε μία Κυβέρνηση, 7 από τους Υπουργούς  – Υφυπουργούς της φέρουν πολιτική ευθύνη, κατά την άποψή μας, για  πράξεις ή παραλείψεις, οι οποίες ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αναλυτικά  έχουμε προαναφέρει, υπάρχει συλλογική  ευθύνη της Κυβέρνησης και εν τέλει του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, όχι μόνο για τυπικούς λόγους, εκπορευόμενους από το ίδιο το Σύνταγμα, αλλά και για ουσιαστικούς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε