Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Αν δεν γίνουν όλα τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι δραματικό”

Βενιζέλος: “Αν δεν γίνουν όλα τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι δραματικό”

Ακολουθωντας την “γραμμή” του αμερικανού ομολόγου του, ο οποιος ζητησε λιγότερες δηλώσεις από τους ευρωπαίους, χαρακτήρισε “βλαπτικές”- όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη συνολικά,- τις φήμες, τις διαρροές και τα σχόλια, που θέτουν σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι εάν δεν γίνουν όλα αυτά τώρα, εάν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης. Δεν συγχωρείται ούτε άγνοια κινδύνου, ούτε συγκυριακή, μικροκομματική ή προσωπική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων”.

Πρόσθεσε οτι καθοριστικής σημασίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές (μείωση του δημόσιου τομέα και των δημοσίων δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα της αγοράς εργασίας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας), προκειμένου να αρθεί η μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 και του 2012 για το έλλειμμα, και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο Eurogroup έγινε μια μακρά και δύσκολη συζήτηση, και κοινή θέση της ευρωζώνης είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι προχωρά κανονικά τόσο η κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, όσο και το PSI (ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων) και χαρακτήρισε “απολύτως διασφαλισμένο” το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup προς Ελλάδα: “Εφαρμόστε τα μέτρα και μόνο έτσι θα παίρνετε λεφτά”

Νέο “όχι” από Μέρκελ για ευρωομόλογο – Πόλεμο αν καταρρεύσει η ευρωζώνη βλέπει ο Πολωνός υπουργός

Ξεκίνησε το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

Η Ελλάδα “μπορεί”, οι Γερμανοί την εμποδίζουν!

Πάνω τα Χρηματιστήρια – Πέφτουν spreads, cds

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε