Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος: Από το δικό μου το γραφείο έφυγε η τρόικα γιατί δεν δέχθηκα τις προτάσεις της

Βενιζέλος: Από το δικό μου το γραφείο έφυγε η τρόικα γιατί δεν δέχθηκα τις προτάσεις της

Μόνο κριτήριο μας το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και η ασφάλεια της πατρίδας και της εθνικής οικονομίας, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Βενιζέλος έδωσε μια άλλη εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που αποχώρησε η τρόικα από την Ελλάδα λέγοντας: “Από το δικό μου γραφείο έφυγε η τρόικα γιατί δεν δέχθηκα τις προτάσεις της.”

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για μικροκομματικές πρακτικές όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη.
“Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποιους που κατέθεσαν ως πρόταση στον ΠτΔ ένα κομματικό ρουσφέτι, ένα κομματικό αντάλλαγμα. Όλα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ακόμα και στη φάση σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με φτηνά κομματικά παιχνίδια”, είπε.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του εξάντλησε την πολιτική του ευθύτητα κάνοντας πρόταση στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να σχηματίσει κυβέρνηση με την ανοχή ή τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για φθηνά κομματικά παιχνίδια.

Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε επανάληψη των εκλογών και έκανε όσα μπορούσε για σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν εξαρχής τη στρατηγική της επανάληψή τους, δεν φέρθηκαν υπεύθυνα και δεν ανέλαβαν την αυξημένη εύθυνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα. Χάνουμε χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δεξιάς, κατηγορώντας την για έλλειψη αυτοκριτικής και ότι οδήγησε την χώρα σε εκλογές εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης που κράτησε απέναντι στη διαχείριση της εθνικής κρίσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το χρέος από τις πλάτες των πολιτών χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» και πρόσθεσε ότι «όσα προτείνουμε είναι τα μόνα υπεύθυνα και εφικτά».

Σημείωσε ακόμη ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι στοιχείο συνυφασμένο με την αυτοδυναμία της Ελλάδας και την πολιτικής της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στους ανέργους, αναρωτήθηκε «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε