Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος: Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Τις προγραμματικές θέσεις του ΠαΣοΚ για το δίκτυο κοινωνικής προστασίας παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για το θέμα της ανεργίας είπε ότι η ολοκλήρωση όλων των υφιστάμενων προγραμμάτων θα επισπευσθεί ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 αντί του αρχικού σχεδιασμού που είχε τοποθετηθεί στο τέλος του 2014.

Μίλησε επίσης επίσης για αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας κατά 250 εκατ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι διεκδικούνται επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξήγγειλε πως στο εξής η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΣΥ θα είναι καθολική και απρόσκοπτη χωρίς περιορισμό ενσήμων ή άλλες προϋποθέσεις.

Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε πως η ρύθμιση χρεών θα επεκταθεί και στις ατομικές επιχειρήσεις και για οφειλές έως 25.000 ευρώ.

Επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Β. Ράπανο ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Βενιζέλος είπε πως στο εξής οι δανειακές επιβαρύνσεις των μισθωτών με μία πηγή εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του μισθού τους ενώ αν υπάρχει και άλλη πηγή εισοδήματος το όριο αυτό θα ανέρχεται στα 40%.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και τόνισε, ότι με βάση τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες προτείνει και ετοιμάζεται να παρουσιάσει, τα επιπρόσθετα μέτρα που θα απαιτούνταν τον Ιούνιο δεν θα ήταν 11 δισ. ευρώ αλλά θα αυξάνονταν στα 20 δισ. ευρώ. Με βάση αυτά ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για προχειρότητα και παλαιοκομματική προσέγγιση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε