Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενιζέλος: επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Βενιζέλος: επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Το υπουργείο που κατήργησε ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει ως πρώτη προτεραιότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τονίζει πως η ελληνική ναυτιλία μαζί με την λιμενική και τη ναυπηγική υποδομή αποτελούν βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρώτο μέλημα είναι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ πρόσθεσε ότι στον ΟΛΠ έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων. Τόνισε, παράλληλα, ότι πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση μεταξύ των λιμενικών αρχών (authority), της διαχείρισης των λιμένων και της παροχής λιμενικών υπηρεσιών. Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στα λιμάνια, είπε ότι είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν θα παραχωρήσουν τα κρατικά μονοπώλια την θέση τους στα ιδιωτικά.

«Πρέπει να επενδύσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, στην αρχή λιμένος, στην οργανωμένη λιμενική πολιτική που θα επιτρέψει να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν νέα ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με την έντονη συμμετοχή των ξένων επενδυτών, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική λιμενική βιομηχανία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στον ΟΛΠ.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες, όπως «με την κρουαζιέρα, το 2004» και υπογράμμισε ότι «ειδικά με την κρουαζιέρα, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

Ο Πειραιάς γειτνιάζει με την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είπε ο κ. Βενιζέλος, περιοχές τις οποίες χαρακτήρισε ως «κοίτασμα ευκαιριών», όπου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να δημιουργηθεί μια άλλου τύπου ζωή στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:
Κι άλλες διαπιστώσεις από τον Γ.Παπανδρέου:”Είμασταν το πειραματόζωο-Τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά”

Επίθεση γοητείας στο παρά… 4 – Το 15% των αναποφάσιστων στο στόχαστρο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε