Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος για τα 3 σενάρια χρεοκοπίας: “Τα λέμε μεταξύ μας για να περνάει η ώρα”

– Τα 3 σενάρια ποιός τα διοχέτευσε στον Τύπο;
– Ποιός έλεγε μόλις χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2.000;
– Γιατί δεν αφορούν τον ελληνικό λαό όσα λέγονται σε συνεδριάσεις επίσημων οργάνων;

Να μην απασχολούν τους …έλληνες τα όσα ειπώθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ- από τον ίδιο περί 3 εκδοχών στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, προτρέπει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η “συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Και τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.”

H ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτή την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή  μας υπόθεση .
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα, λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της  στόχους. Από φέτος έως και το 2014, προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή  και επιμέλεια,  σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI που είναι βασικός πυλώνας των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

Και εύλογα έρχεται στο μυαλό το εξής ερώτημα: Ποιός ήταν εκείνος που έλεγε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι:

“Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας”.

Είναι ο ίδιος που έλεγε οτι δεν θα χρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ως μέσο για επιβολή φόρων αλλά μόλις πρόσφατα μάθαμε οτι όχι μόνο θα χρησιμοποιηθούν αλλά και χθες μάθαμε οτι θα γίνουν και μόνιμοι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο φόβος για παγκόσμιο “κραχ” και τα τρία σενάρια για την Ελλάδα

Ευ.Βενιζέλος:”Ακόμα δεν είδατε τίποτα”

Νέο χαράτσι και περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Διπλασίασαν το χαράτσι στα ακίνητα – “Φεύγει” ακόμη ένας μισθός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε