Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της

Υπέρ της εφαρμογής σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, τάχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος, στο συνέδριο του Economist.

Δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας μετά τις εκλογές, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας των στόχων της Ένωσης.

Ανέφερε, ότι μετά τις εκλογές, πρέπει να αλλάξει η εθνική και κοινωνική νοοτροπία, με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων. Επισήμανε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του στις πρόσφατες εκλογές, τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, σε συνεργασία με τους εταίρους της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, για μια ακόμα φορά, ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε και πάλι υπέρ της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, αλλά και της εφαρμογής στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην προώθηση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, για το 2012, φθάνουν τις 15.000. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «έντιμη αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών, αλλά και για την αξιοποίηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, εκτιμώντας πως έτσι θα υπάρξουν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Έμφαση έδωσε ο κ. Βενιζέλος και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και άσκησε κριτική στα όσα είπε, χθες, στο ίδιο συνέδριο, ο Αλέξης Τσίπρας, τα οποία, όπως είπε, οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός.

Διαβάστε

Τσίπρας: “Να εγκαταλείψουμε άμεσα το Μνημόνιο”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε