Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βενιζέλος: Η χώρα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου

Βενιζέλος: Η χώρα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου

“Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί στις επικείμενες εκλογές ώστε να διεμβολίσει το “τεχνητό σκηνικό δήθεν δικομματισμού που βολεύει αναμφίβολα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ανέφερε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πόλος που βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, για να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι σταθμίζει τις καταστάσεις και καιροσκοπεί, ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. “Μπροστά σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται αντισυμβατικές, γενναίες, ενωτικές, εθνικές λύσεις που δεν διχάζουν την κοινωνία και ανακόπτουν τη βία”, σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο παρέπεμψε στα 8 σημεία για τη συμφωνία εθνικής ευθύνης που περιλαμβάνονται στη σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία, αλλά και ότι δεν θα αρκούσε ούτε η δύναμη μιας οριακής αυτοδυναμίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΕ “έχει μάθει το μάθημα” και ότι θέλει να δεσμευτούν και να υπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, χωρίς να τους κατονομάσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “προκλητική αντίφαση” δυνάμεις που, όπως είπε, εμφανίζονται ως ριζοσπαστικές και προοδευτικές να είναι οι πολιτικοί εκφραστές μιας μεγάλης συντηρητικής συσπείρωσης. Από την άλλη μεριά, συνέχισε, “υπάρχει ο γνήσιος συντηρητισμός, η παλιά καλή δεξιά που ανασύρει ακόμα και ψυχροπολεμικά επιχειρήματα παράλληλα με την παροχολογία”.

Ακόμη, υποστήριξε δεν μιλάει κανείς επί της ουσίας, αλλά κρύβονται πίσω από μια αντιμνημονιακή ρητορεία, χωρίς να διευκρινίζουν αν θέλουν να κρατήσουμε τα θετικά της δανειακής σύμβασης. Τόνισε δε ότι υπάρχουν περιθώρια ωστόσο “όχι με μονομερείς ενέργειες, όχι με τζάμπα μαγκιές που είναι επικίνδυνες”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνεται πολιτική με κατά συνθήκη ψεύδη και πως υπάρχει μια “περίεργη” κατάσταση, εξηγώντας ότι ορισμένοι πολίτες μπορεί να στηρίζουν μια πολιτική δύναμη διότι κατά βάθος δεν πιστεύουν ότι θα εφαρμόσει αυτά που λέει, ενώ άλλοι επειδή ακριβώς το πιστεύουν. Στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής κατηγορίας είπε ότι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ “προσελκύονται” από τη ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την αντιλαμβάνονται ως αντιευρωπαϊκή στρατηγική.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεγράψει τους φίλους, τους συντρόφους και τους ψηφοφόρους των προηγούμενων αναμετρήσεων, κάνοντας λόγο για ελάχιστους “καιροσκόπους” που, όπως είπε, προσπαθούν να βρουν άλλη πολιτική στέγη για να στεγάσουν τους συντεχνιασμούς που έχουν συνηθίσει και να διατηρήσουν προνόμια.

Όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι “την ημέρα των εκλογών θα αρχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης για να την ξανακάνουμε μεγάλη και ισχυρή”, για να επισημάνει ότι αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει, νωπή και απερίφραστη, η βάση του κινήματος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα αυτοοργανωθεί, θα αξιοποιήσει ό, τι έχει για να το πολλαπλασιάσει και πως το μοντέλο του 1974 προσαρμοσμένο στις ανάγκες του 2012 θα καθοδηγήσει την προσπάθεια με επιτυχία.

“Δεν έχουμε δεσμά, δεν έχουμε βάρη, είμαστε ελεύθεροι, θα κινηθούμε απροκατάληπτα και θα τον κερδίσουμε τον αγώνα”. “Πιστεύω σε εσάς, πιστεύετε σε εμένα, έχουμε σχέση εμπιστοσύνης”, τόνισε, για να ολοκληρώσει την ομιλία του προαναγγέλλοντας τις προεκλογικές εκδηλώσεις συγκεντρώσεις στον Κορυδαλλό, την Τετάρτη και στο Μενίδι, την Παρασκευή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε