Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Καμία κοινοβουλευτική συνύπαρξη με τη Χρυσή Αυγή”

Βενιζέλος: “Καμία κοινοβουλευτική συνύπαρξη με τη Χρυσή Αυγή”

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε την κατάθεση σχεδίου νόμου από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι καμία μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τη βία και το φασισμό, καθώς και ότι το σχέδιο νόμου θα προβλέπει αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως τα αποκάλεσε, και ζήτησε να υπάρξει πολιτική συμφωνία ώστε να μην συγκροτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, εκτός των περιπτώσεων σύστασης εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε προτάσεις του κόμματος για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής που θα αφορούν ρυθμίσεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά που θα σχετίζεται με ρατσιστικές ή σεξιστικές.
Επίσης ζήτησε να μπουν κριτήρια αντιπροσώπευσης του κοινοβουλευτικού Σώματος σε διεθνείς Οργανισμούς. 

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελένη Ζαρούλια, δήλωσε ότι το Συμβούλιο απηύθυνε ένα “παιδαγωγικού” χαρακτήρα μήνυμα προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Επιπλέον δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε κατάθεση σχεδίου νόμου για τη ρατσιστική βία, όπου θα προβλέπεται αυστηρότερη ποινή για πλημελλήματα στο πλαίσιο 3-5 χρόνια, παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και επιβαρυντική περίσταση αν το υποκείμενο τέλεσης (θύτης) είναι βουλευτής ή ευρωβουλευτής. 

Σε σχέση με το θέμα της ιθαγένειας που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντί συνταγματικές κάποιες διατάξεις του νόμου Ραγκούση, δήλωσε ότι στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπης ομάδας των τριών κομμάτων, ώστε οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα συνιστούν βάση κοινά αποδεκτή. 

Τέλος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ημερίδας για την αντιρατσιστική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στις  21 Φεβρουαρίου και Συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ για αναθεώρηση Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το νέο video του ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού

Χρυσή Αυγή: “Μεγάλη νίκη μας η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση”

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο “νόμος Ραγκούση” για την ιθαγένεια

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε