Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση – Εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Μόλις 18 λεπτά κράτησε η πρώτη ομιλία του Ευαγγελου Βενιζέλου στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος στα 18 αυτά λεπτά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πάλι να διεκδικήσει την πρωτιά, εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και στα κόμματα της Αριστεράς και ανέπτυξε τις θέσεις του για την πορεία του κόμματος.

Τις περιέγραψε ως “ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και νίκη”. “Σε πείσμα των προγνώσεων μπορούμε με σοβαρό τρόπο να μιλάμε για νίκη, μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά”, είπε.

Και συνέχισε: “Την Κυριακή αρχίσαμε με την εκλογή του νέου προέδρου, όχι με τη δική μου, αλλά με μια διαδικασία που συσπείρωσε την παράταξη”.

“Η εντυπωσιακή”, όπως είπε, συμμετοχή έδειξε πως “το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς”.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι επιφυλάξεις, η πικρία και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την παράταξη δεν έχουν αρθεί. “Τα τεκμήρια έχουν αντιστραφεί. Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε από την αρχή τα πάντα”, σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματος, τούς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί, όπως είπε, “σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος”. “Δεν δειλιάσατε, δεν κρυφτήκατε. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει κρατηθεί η Ελλάδα όρθια με διασφαλισμένη τη θέση της στην Ευρωζώνη”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε “απέναντί μας στην Ευρώπη είχαμε τους ομοιδεάτες του κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις. Δεν ξεπεράσαμε την κρίση αλλά διαμορφώσαμε το πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας. Ανοίξαμε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας.”

“Ο πολίτης, ξέρει τι έχει μπροστα του. ‘Ολες οι εκδοχές της Αριστεράς, είναι μη ρεαλιστικές. Δεν υπάρχει συγκροτημένη εφαρμόσιμη ρεαλιστική λύση”, είπε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε παλιοκομματική και αμφίθυμη τη ΝΔ και την κατηγόρησε ότι αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση να λάβει μέρος σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνευθύνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε