Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Κοινό μυστικό διεθνώς ότι θα υπάρξει νέο κούρεμα”

Βενιζέλος: “Κοινό μυστικό διεθνώς ότι θα υπάρξει νέο κούρεμα”

«Τώρα διαμορφώνεται η νέα αφετηρία για τη χώρα» και με την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων θα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το χρέος, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει συνεδρίαση των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Αττικής, στην Ιπποκράτους, τονίζοντας ότι είναι «κοινό μυστικό διεθνώς» ότι θα υπάρξει περαιτέρω κούρεμα του χρέους αρκεί η χώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Αναφερθείς στο φορολογικό πακέτο, είπε ότι δεν είναι εκείνο το φορολογικό νομοσχέδιο που θα επιτρέψει να πείσουμε τους Έλληνες ότι υπάρχει επιτέλους δίκαιο, ολοκληρωμένο, κοινωνικά ευαίσθητο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, αλλά είναι πακέτο μέτρων που συνδέεται με τις περικοπές δαπανών, χαρακτηρίζοντάς το ωστόσο αναγκαίο και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε ώστε οι ρυθμίσεις να είναι όσο το δυνατόν δίκαιες, να μην είναι οριζόντιες και να αντικρουστούν «παράλογες λύσεις». Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι προσπάθειες της παράταξης απέδωσαν μια καλύτερη μεταχείριση των οικογενειών με παιδιά, των νέων επαγγελματιών, των ανέργων και του αγροτικού πληθυσμού.

Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τη ΝΔ, για «εμμονή της» στη διεξαγωγή εκλογών, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν παρεμβληθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι χάθηκαν 9 μήνες σε διαπραγματεύσεις, για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν τον Φεβρουάριο του 2012. Επίσης, τόνισε ότι αν είχαν γίνει δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πολιτική διαπραγμάτευση θα είχαμε κερδίσει χρόνο. Από την άλλη πλευρά, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσή Αυγή), κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί ένα «άθλιο δημαγωγικό σόφισμα», δηλαδή πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βρει άλλες λύσεις και ότι δεν το έκανε γιατί απολαμβάνει να παίρνει μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πολιτική της χώρας, αναφέροντας ότι οι επιλογές ήταν και είναι επιβεβλημένες για τη δημοσιονομική μεταβολή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οποιαδήποτε άλλη λύση θα μας καταδίωκε και θα εξανέμιζε περιουσίες και καταθέσεις, θα επέφερε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, θα μας γύριζε πίσω σε εποχή οικονομικών και κοινωνικών παγετώνων».

Αναφορικά με το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, επισήμανε ότι «αφορά στο αίτημα για κανονική οικονομία, κράτος, δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, είναι ένας εθνικός στόχος, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», στόχος που, όπως πρόσθεσε, «είναι ντροπή να περιμένουμε να μάς το επιβάλουν με μνημόνιο και πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις». «Μόνο αυτές μπορούν να ξανακάνουν τη χώρα αυτοδύναμη και ισότιμη στην Ευρώπη» τόνισε.

Σημείωσε ακόμα ότι απέναντι στο μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών υπεύθυνων δυνάμεων, τη συνεργασία με τις οποίες επέλεξε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ταυτίζεται αξιακά, ειδικά με τη ΝΔ, βρίσκεται η «συμμαχία» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εξαπολύοντας νέα «επίθεση» προς τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όποιοι θεωρούν ότι η άνοδός του νεοναζισμού είναι υποπροϊόν της κρίσης, είναι χαλαροί δημοκράτες χωρίς ιστορική συνείδηση, και κάλεσε παράλληλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη διεθνή αντιφασιστική πορεία από τη Βουλή στην Ακρόπολη.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, εξήγησε ότι δεν είναι η χειρότερη περίοδος της ιστορίας της χώρας, αλλά η καλύτερη: «Ποτέ άλλοτε το έθνος δεν είχε ενωθεί σε τέτοιο βαθμό και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως υπήρξαν λάθη, κενά, αντιφάσεις, υστερήσεις, τα έχουμε ομολογήσει, αλλά τίποτε από αυτά δεν μπορεί να κρύψει το εθνικό κεκτημένο».

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, υπάρχει, ξέρει να πεισμώνει, να ανασυγκροτείται και ξέρει ότι κουβαλάει στους ώμους του την τύχη του τόπου, διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων έχουν αναλάβει εργολαβικά, όπως είπε, την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους έναν παράγοντα που δεν θα ελέγχουν, υποστήριξε και μίλησε για «υπερπροβολή μικρών και μοναχικών προτάσεων πολιτικής» με «κοινό παρανομαστή τους το ΠΑΣΟΚ». «Αυτό τους πονά», συμπλήρωσε, γιατί «έχουν αντιληφθεί ότι αν αποδώσει η πολιτική αυτή, το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με τη χώρα».

Νομικές και πολιτικές αστειότητες και ανευθυνότητα χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος τα περί εκχώρησης πόρων και εσόδων που περιλαμβάνονται δήθεν στο πρώτο μνημόνιο. Υπογράμμισε, επίσης, ότι όσα συνδέονται με κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι εκτός πλαισίου οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με ιδιώτες, κράτη ή διεθνείς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για το θέμα της Χρυσής Αυγής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε