Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Λεφτά υπάρχουν” έως τα μέσα Νοεμβρίου – Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα”

Βενιζέλος: “Λεφτά υπάρχουν” έως τα μέσα Νοεμβρίου – Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα”

– Δεν υπάρχει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της από το ευρώ
– Το γιούρογκρουπ της 13ης Οκτωβρίου δεν είχε αποφασιστεί ποτέ – Σκέψη ήταν
– Το τραπεζικό μας σύστημα είναι απολύτως ασφαλές
– Η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της

Καθυσηχαστικός απέναντι στους έλληνες πολίτες προσπάθησε να εμφανιστεί ο υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε επι μια και πλέον ώρα στους δημοσιογράφους.

‘Οπως είπε η χώρα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας.

Είπε επίσης οτι το ζήτημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δεν είναι η καταβολή της 6ης δόσης, αλλά το να πειστούν οι αγορές ότι υπάρχει μια συνολική βιώσιμη λύση για το χρέος.

Επανέλαβε ότι, όπως κατέστη σαφές από όλους τους αρμόδιους αξιωματούχους στη διάρκεια του Eurogroup, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης απηύθυνε έκκληση στους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης αλλά και στους πολίτες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των εφετεινών δημοσιονομικών στόχων.

“Παροτρύνω κοινωνία και δημόσια διοίκηση” να κάνουν το καλύτερο δυνατό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και στην αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναφερόμενος στην αναβολή του Γιούρογκρουπ της 13ης Οκτωβρίου, ο κ.Βενιζέλος είπε οτι “Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση για συνεδρίαση του γιουρογκρουπ στις 13 Οκτωβρίου. Σκέψη ήταν. Αποφασίσαμε για το καλό της Ελλάδας να κινηθουμε με ασφαλέστερο τρόπο. Έχοντας τα δεδομένα όλα πάνω στο τραπέζι.”

Αναφερόμενος στο έλλειμμα είπε οτι η εκτίμηση που έχουμε κάνει από κοινού με την τρόίκα για το έλλειμα είναι οτι μπορούμε να πετύχουμε 8,5% αλλά αν δεν είμαστε συνεπείς στο τελευταίο τρίμηνο μπορούμε να φτάσουμε και στο 9%.

Είπε επίσης οτι η απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει μεγάλη σημασία. Η συμφωνία αυτή είναι ένα κεκτημένο σημαντικό για την χώρα. Και είπε οτι: “Οι συζητήσεις που γίνονται στα διεθνή ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την γραμμή που ακολουθουμε εμείς σε σχέση με τους εταίρους μας.”

O κ.Βενιζέλος επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας οτι τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει στόχος χυδαίας επίθεσης από τον Α.Σαμαρά σε σχέση με τις φινλανδικές εγγυήσεις. “Δεν περιμένω να πει οτι έσφαλε”, είπε, “αλλά θα το καταλάβει.”

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο γιούρογκρουπ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε οτι τα βασικά μηνύματα του ειναι 3.

– Το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες μικρές μεσαίες και μεγάλες.
– Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης
– Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το λεγόμενο default.

‘Οσον αφορά στο θέμα της εφεδρείας ο κ.Βενιζέλος είπε οτι η κοινή γνώμη κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Μόλις όμως αρχίζει να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα δημιουργείται μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας. Και αναρωτήθηκε: “Τι απο τα δυο θέλουμε;”

Σημειώνεται οτι η συνέντευξη έγινε μετά από περιπέτειες αφού υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών κατέλαβαν το κτίριο και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί η συνέντευξη στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Βενιζέλου

Πιέζουν μέχρις εσχάτων με όπλο την 6η δόση! – Διαψεύδουν στάση πληρωμών ενώ γνωρίζουν οτι είμαστε στα όριά μας! – Ζητούν κι άλλα μέτρα για το ’11

Ιαπωνία: «Τρέξτε» να βοηθήσετε την Ελλάδα!

“Μαύρη τρύπα” στον προϋπολογισμό φέρνει νέα μέτρα άμεσα

Μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ζητάει η τρόικα – Απαίτησαν κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

Μερική “στάση πληρωμών” μέχρι να αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα – Μετέωρη η χώρα μέχρι τον Οκτώβριο

 Θα μας “ψήσουν” ως την τελευταία στιγμή – 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση – Αν μας πουν “όχι” πάμε σε στάση πληρωμών!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε