weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Βενιζέλος: Ματαιοπονούν οι εργολάβοι της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Βενιζέλος: Ματαιοπονούν οι εργολάβοι της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις | Newsit.gr

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί από τη μια να δικαιολογήσει όλα όσα έγιναν στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και από την άλλη στέλνει μήνυμα σε «αυτούς που ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ», όπως τονίζει λέγοντας ότι ματαιοπονούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι είναι πολύ προβληματισμένος με τα μέτρα που προωθούνται για ψήφιση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τα καταψηφίσει. Όμως πρόσθεσε επίσης ότι σε καμμία περίπτωση με την ψήφο του δεν θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης.

Το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται μέχρι αυτή την ώρα ως εξής: Διαρροές ακόμα και για κίνημα ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κάποιοι κυκλοφορούν σενάρια ότι με την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή για την λίστα Λαγκάρντ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπόδικος πλέον, δεν θα μπορεί να σταθεί στην Βουλή και να υπερασπιστεί τα μέτρα και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθεί. Ακούγονται ακόμα και ονόματα μεταβατικών Προέδρων, μέχρι το συνέδριο, όπως του Φιλιππου Σαχινίδη και του Κώστα Σκανδαλίδη.

Αλλοι, τα χαρακτηρίζουν όλα αυτά, σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Όμως υπάρχει και άλλο ένα σενάριο που θέλει να ετοιμάζεται κίνηση βουλευτών οι οποίοι θα ζητήσουν συνέδριο πριν από τα Χριστούγεννα για την εκλογή προέδρου από σώμα περίπου 5.000 εκλεκτόρων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι σημερινές αποχωρήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με σκληρές κουβέντες αλλά και η ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Κασσή από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέγεται ότι ανοίγουν τον ασκό του αιόλου και για άλλη αιμορραγία από το κόμμα…. (διαβαστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τρία χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το σταυρό της διαχείρισης της εθνικής κρίσης. Καλείται να λάβει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που προκαλούν την αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Αναγκάζεται να δυσαρεστήσει ομάδες πολιτών που συνδέονται παραδοσιακά μαζί του. Σηκώνει το βάρος αλλαγών που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες και γίνονται τώρα, όλες μαζί, μέσα στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων σαράντα ετών.

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε και στην αρχή και στην πορεία και τώρα να αποφύγει το πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό φορτίο και τη φθορά αυτών των αποφάσεων. Θα μπορούσε να υπεκφύγει. Να κρυφτεί πίσω από τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης. Να αφήσει σε άλλους τα κάρβουνα της εθνικής ευθύνης. Αποφάσισε όμως να αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που του αναλογεί ιστορικά για την πορεία του τόπου, αλλά και την ευθύνη άλλων που κρύβονται ή έστω κρύφτηκαν σε προηγούμενες φάσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η επιλογή έχει επηρεάσει τα πάντα: την εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, τις προσωπικές αντοχές και τη στάση των στελεχών του.

Η χθεσινή καθαρή και οριστική απόφαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας πως θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαφυλαχθεί η πορεία της χώρας έως την έξοδο από την κρίση, ήταν προϊόν διεξοδικής ανάλυσης και ουσιαστικής συζήτησης στην οποία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν όχι μόνο την πολιτική τους σκέψη και ευθύνη αλλά την ψυχή τους, ξέροντας τι σημαίνει η απόφαση που ελήφθη συλλογικά και με συντριπτική πλειοψηφία. Ξέροντας πως μόνο αν πετύχει η στρατηγική αυτή και βγει η χώρα από την κρίση με ασφάλεια, θα δικαιωθεί και η δική μας αγωνία και προσπάθεια
Είναι ανθρώπινο και αναπόφευκτο, όταν βρισκόμαστε απέναντι σε τέτοια ερωτήματα, να υπάρχει ένταση. Όλη η ελληνική κοινωνία ζει υπό συνθήκες πρωτοφανούς έντασης.

Το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε τη θέση του με απόλυτη ειλικρίνεια, συνέπεια και καθαρότητα.

Αυτή του η στάση ανοίγει μέτωπα, προκαλεί διαφοροποιήσεις. Απογοητεύει αυτούς που ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπουν ότι ματαιοπονούν.

Το στρατηγικά κρίσιμο είναι ότι η χθεσινή απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θέτει ένα σαφές και σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η σχέση της παράταξης με τις προοδευτικές, δημιουργικές και υπεύθυνες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές που δίνουν τη μάχη της εμπροσθοφυλακής και όχι της οπισθοφυλακής. Αυτές που είναι πραγματικά ριζοσπαστικές και όχι δήθεν αριστερές, αλλά στην ουσία βαθειά συντηρητικές.

Στην πορεία προς το συντακτικό Συνέδριο της παράταξης, που έχει ήδη συγκληθεί για το Φεβρουάριο, το ΠΑΣΟΚ θα έχει στραμμένη τη προσοχή του στα μεγάλα θέματα της χώρας, εξειδικεύοντας, μέσα από το διάλογο με τη κοινωνία, τις προτάσεις του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικραίνει το ΠΑΣΟΚ – Δραματικές ώρες – Αποχώρησαν Ξενογιαννακοπούλου – Κασσής – Μετασεισμοί στην κυβέρνηση

Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα! Άγριοι διάλογοι στο… πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους!

Κασσής: Δεν υπογράφω δήλωση μετανοίας στον Βενιζέλο

Εικόνα διάλυσης για το ΠΑΣΟΚ – Έξι βουλευτές δήλωσαν πως δεν ψηφίζουν τα μέτρα – Απάντηση Βενιζέλου: «Χωρίζουν οι δρόμοι μας»

Η Κυβέρνηση στον αέρα ενόψει μέτρων – Σταθερό “όχι” από τη ΔΗΜΑΡ

Ξεπέρασαν κάθε όριο-Ζήτησαν να αναλάβει διορισμένος Επίτροπος τα οικονομικά της Ελλάδας και να πάρουμε τη δόση τον Δεκέμβριο!

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ – Ευθύνες Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου θα ερευνήσει η Βουλή

#TAGS MM