Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βενιζέλος: Ο λαός μας τιμώρησε – Ο Τσίπρας παραπληροφορεί

Βενιζέλος: Ο λαός μας τιμώρησε – Ο Τσίπρας παραπληροφορεί

Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του στην Κ.Ο. του κόμματος στη Βουλή

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο λαός βλέποντας τη μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και το οικονομικό κλίμα που διαμορφώθηκε αποφάσισε να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής καθώς όπως ανέφερε ήταν για προς το συμφέρον της χώρας.

Προς το συμφέρον της χώρας κινείται και τώρα το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως πρέπει αυτές τις κρίσιμες στιγμές να αποφευχθεί ο εθνικός διχασμός, ο λαός, τόνισε έδωσε καθαρή εντολή για αλλαγή πορείας αλλά και για συνεργασίες. Κανείς ανέφερε χαρακτηριστικά δεν μπορεί πλέον μόνος του.

Ο Ε. Βενιζέλος έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας πως παραπληροφορεί, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε κυβέρνηση μεταβατική, οικουμενική ή ειδικού σκοπού που θα παγώσει τις διαδικασίες.

Στράφηκε επίσης κατά όσων επιδεικνύουν μικρομεγαλισμό και αλαζονεία, καλλιεργώντας παράλληλα ψευδαισθήσεις.

“Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η παρούσα Βουλή, αν τα κόμματα επιδείξουν ευθύνη, μπορεί να δώσει κυβέρνηση” είπε επίσης.

Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού (που πρότεινε ο κ. Τσίπρας) διότι θα οδηγούσε στο αδιέξοδο, λόγω της οξύτατης κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες, ενώ ταυτόχρονα επέκρινε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παραπλάνησε την ΚΟ του κόμματός του (του ΣΥΡΙΖΑ) ως προς την θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα αυτό».

Τόνισε ότι το «μορατόριουμ» στην εξυπηρέτηση του χρέους που πρότεινε ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε χρεοκοπία και επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον ρώτησε αν εννοεί «μονομερές μορατόριουμ» (εκ μέρους της Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας, του απάντησε ότι δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό όμως, δεν το άκουσε ο ελληνικός λαός».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορεί κανείς σε τέτοιες συνθήκες να συζητά απλώς για ορισμένες θεσμικές αλλαγές, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δέχεται και είναι πρόθυμο να συζητήσει.

Και συνέχισε: “Οι Ευρωπαίοι εταίροι που δυσπιστούσαν ως προς το αν η Ελλάδα μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, είχαν ζητήσει τις υπογραφές όλων των ελληνικών κομμάτων, ως προϋποθεση για την 5η και την 6η δόση, για το νέο δάνειο και την μείωση του χρέους. «Αν είχε γίνει έτσι, σήμερα ίσως να είχαμε λιγότερους “τσάμπα μάγκες”» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προτελευταία «παράσταση» πριν από τις εκλογές – ΤΩΡΑ παραδίδει την εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

Κύμα έντονης αμφισβήτησης Σαμαρά στη Ν.Δ. – Συγκρατεί τις εξελίξεις…

Δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ 25%
 

Ζούμε μια νέα προεκλογική περίοδο – Όλοι ετοιμάζονται για κάλπες – Δεν βρίσκεται κοινός τόπος!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε