Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος, Παπουτσής, Ραγκούσης και Τζουμάκας σε αγώνα δρόμου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Το Newsit σας μεταφέρει όλες τις τελευταίες κινήσεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, που μετρούν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν το επόμενη βήμα που θα τους φέρει όλο και πιο κοντά στην προεδρική καρέκλα.

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών επιδίδιδεται τα τελευταία 24ωρα σε αγώνα δρόμου ταχυτητας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερερες υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας του ώστε να αποκλεισθούν τα περιθώρια και μιας τρίτης υποψηφιότητας, πέραν εκείνης του Χρήστου Παπουτσή. Στενοί συνεργάτες του αισιοδοξούν ότι μπορεί και να ξεπεράσουν τις 200 υπογραφές από τα περίπου 370 μέλη του Ενικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων θα είναι 70-80 βουλευτές σίγουρα, όταν για την ανακήρυξη μιας υποψηφιότητας απαιτούνται περίπου 90-95 υπογραφές από μέλη του Ε.Σ.

Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προκάλεσε έκπληξη όσον αφορα το χρόνο καθώς ήταν η πρώτη όταν όλοι περίμεναν του Ε. Βενιζέλου, και εκνευρσμό στους εσωκομματικούς αντιπάλους. Κινείται με μεθοδικότητα στο παρασκήνιο και θεωρείται βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται για την επίσημη ανάδειξη τς υποψηφιότητας του. Η δύναμη δεν είναι τόσο μεταξύ των βουλευτών, αλλά κυρίως στην κομματική και εκλογική βάση. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η υποψηφιότητα του είναι σε συνεννόηση με τον Ε. Βενιζέλο, σε μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ συνολικά να συγκρατήσε τα διαρροές προς τα δεξιά και τα αριστερα του. Αλλά και για να ενισχύσει την υποψηφότητα ως βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα του είναι πολύ πιθανή, σε μια προσπάθεια να εκφράσει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ίδιος θα το ήθελε πολύ, αλλά… Το βέβαιο είναι ότι μέσα στις προσεχείς μέρες θα κάνει μια σημαντική παρεμβαση που θα αποσαφηνίζει την τελική του σταση σε σχέση με τα εσωκομματικά δρώμενα και το μελλον του.

ΣΤ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Μεσω της ιστοσελίδας real.gr επισημοποίησε με μακροσκελή δήλωση του την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος λέγοντας ότι με την υποψηφιότητα του επιδιώκει να διαμορφώσει μια νέα ηγεσία με συλλογικότητα. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν «τρελό του χωριού» και θεωρούν απίθανο να συγεντρωσει τις υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιος. Το βέβαιο είναι ότι χαλά τη σούπα όσων δεν θέλουν να ακούγονται τα κακώς κείμενα του κόμματος, ιδίως στο ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό Newsit: Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει ο Γιάννης Ραγκούσης!

Επίδειξη δύναμης Βενιζέλου – Οι υπουργοί και υφυπουργοί που τον στηρίζουν

«Greece and shit… Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος»

Αρχηγική εμφάνιση Βενιζέλου με επίθεση κατά Σαμαρά

Αποκλειστικό NewsIt: Αύριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ε. Βενιζέλος

Κατσέλη και διαγραφέντες προχωρούν σε νεό κόμμα


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε